Foto: LETA

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs ir publicējis apsveikumu Zinību dienā, kurā tiem, kuriem šis 1. septembris ir mācību sākums vai turpinājums, viņš vēl spēku un izturību, portāls "Delfi" uzzināja Valsts prezidenta kancelejā.

Vēlējumā, kas veltīts gan tiem, kas māca, gan tiem, kuri māca, Rinkēvičs uzsvēris, kas bez sapņiem nepastāv ideāli "Mans sapnis ir profesionāli pedagogi Latvijas skolās un mācībspēki augstskolās, augsta izglītības kvalitāte un radoša pieeja mācību procesam. Tā ir arī patstāvība un izcilība, spēja uzklausīt, prasme sarunāties un būt sadzirdētam. Tā ir savstarpēja cieņa un sadarbība starp skolotājiem un skolēniem, starp dažādu paaudžu pedagogiem un mācībspēkiem. Tas ir mans ideāls un mērķis, uz ko aicinu ikvienu, kuram rūp izglītības kvalitāte un pieejamība Latvijā," lasāms prezidenta apsveikumā.

Viņš arī atgādināja, ka Zinību diena pamudinājums ikkatram. "Neatkarīgi no vecuma un jau iegūto diplomu skaita. Jāmācās ir ne tikai skolēniem un studentiem, bet ikvienam no mums – ik dienu mūsu darba un dzīves skola prasa apgūt jaunas zināšanas un iemaņas. Jo tikai tā mēs spējam radīt jaunas idejas un vērtības mūsu valsts izaugsmei," atzīmējis Valsts prezidents.

Īpašu pateicību Rinkēvičs paudis tiem, kuri šobrīd mācās augstskolās, uzsverot, ka tieši šo cilvēku entuziasms un pieredze ir pamatā tam, lai Latvijas nākotne būtu drošās rokās, jo nākotni rada tieši gudri, izglītoti un radoši jaunieši

"Spēku un izturību mācīt un galvenais – mācīties un pilnveidoties pašiem," novēlējis Rinkēvičs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!