Foto: Ilmārs Znotiņš, prezidenta kanceleja

3. septembrī Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs piedalījās Latvijas Universitātes studentu svētku "Aristotelis 2023" svinīgajā pasākumā Doma laukumā.

LU studentu svētki "Aristotelis" tiek atzīmēti dienu pirms studiju sākuma, jaunajiem un esošajiem studentiem, mācībspēkiem un citiem interesentiem ieskandinot jauno studiju gadu.

"Man ir tiešām nedaudz tāds saviļņojums, jo es esmu atpakaļ šajā laukumā pēc 32 gadiem, kad šeit mums arī bija "Aristoteļa" diena, un man ir pavisam tā jocīgi būt šeit Valsts prezidenta amatā un uzrunāt jūs visus no šīs tribīnes, lai gan, godīgi sakot, es kaut kur sirdī vairāk jūtos piederīgs tur [norāda uz sanākušajiem]. Īpašs sveiciens manām divām fakultātēm – Vēstures un filozofijas fakultātei un Sociālo zinātņu fakultātei," savā uzrunā sacīja Valsts prezidents.

"Tas, ko es jums vēlos novēlēt, – studējiet, izziniet, baudiet studiju gadus, jo tie būs neatkārtojami," teica Rinkēvičs, visiem vēlot "Aristoteļa viedumu un mūsu sportistu – hokejistu un basketbolistu – neatlaidību sasniegt savus izvirzītos mērķus".

Ar svinīgu uzrunu jaunos studentus sveica arī LU rektors Indriķis Muižnieks, izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša un citi pārstāvji.

Svētku ietvaros notiek arī gājiens uz LU galveno ēku Raiņa bulvārī 19, pa ceļam atstājot ziedus pie Brīvības pieminekļa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!