Foto: Kadrs no video

11. augustā Madonas novadā Latvijas valsts meži (LVM) vecākais vides eksperts Uģis Bergmanis, apsekojot mežaudzes, sastapis vilku ģimeni, liecina LVM ieraksts sociālajos tīklos.

Seši jaunie vilki laiski rotaļājās uz kāda meža autoceļa. Šajā laikā jaunie vilki ir jau daļēji patstāvīgi un iepazīstas ar midzeņa tuvāko apkārtni. Dienas laikā tie parasti uzturas saules apspīdētās vietās uz stigām vai meža pļavās, norāda LVM.

"Delfi" jau ziņoja, ka vilku atgriešanās vairākos Eiropas reģionos apdraud mājlopus un potenciāli arī cilvēkus, pirmdien brīdināja Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena, solot pārskatīt šo plēsēju aizsargāto dzīvnieku statusu.

"Vilku baru koncentrācija dažos Eiropas reģionos ir kļuvusi par reālām briesmām mājlopiem un potenciāli arī cilvēkiem," sacīja EK prezidente.

Valsts meža dienesta (VMD) ģenerāldirektors Arvīds Ozols iepriekš atzinis, ka visvairāk vilku uzbrukumu šogad Latvijā ir konstatēti Balvu, Cēsu, Jēkabpils un Madonas novados. Vilku medību sezona Latvijā sākās 15. jūlijā, un tajā ir atļauts nomedīt 300 dzīvniekus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!