Foto: LETA

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Māris Sprindžuks (AS) nolēmis no amata atstādināt Rēzeknes pilsētas mēru Aleksandru Bartaševicu ("Kopā Latvijai").

Plašāk par plānotajām darbībām ministrs informēs ceturtdien, šim nolūkam sasauktā preses konferencē. Tajā informēs par Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētāja no amata pienākumu pildīšanas atstādināšanas procesa uzsākšanu.

Jau ziņots, ka Sprindžukam rit pēdējās dienas VARAM ministra amatā – piektdien Saeimā plānots lemt par jaunu valdības sastāvu. Sprindžuku ministra amatā nomainīs bijusī Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja, līdzšinējā Saeimas deputāte Inga Bērziņa (JV).

"Delfi" jau vēstīja, ka Rēzekne saskārusies ar finanšu grūtībām – šogad prognozēts budžeta iztrūkums teju četru miljonu eiro apmērā.

Tāpat ziņots, ka Finanšu ministrija (FM), rūpīgi izvērtējot Rēzeknes valstspilsētas pašvaldības šā gada 14. augustā iesniegto rīcības plānu finanšu krīzes pārvarēšanai, nav guvusi pārliecību, ka pašvaldība spēs pildīt savas saistības pret kreditoriem.

Ministrijā norādīja, ka, izanalizējot pašvaldības rīcības plānu, tika secināts, ka pašvaldība plāno veikt grozījumus pašvaldības budžetā, samazinot izdevumus par 1,23 miljoniem eiro, kas ir tikai 31% no tās budžeta iztrūkuma – 3,9 miljoniem eiro. Savukārt pārējo budžeta iztrūkumu pašvaldība plāno segt no jauniem šā gada aizņēmuma līdzekļiem.

Tāpat tika secināts, ka, neskatoties uz plānotajiem grozījumiem pašvaldības budžetā, samazinot izdevumus par 1,23 miljoniem eiro, budžeta grozījumos ir paredzēts palielināt uzturēšanas izdevumus par 1,47 miljoniem eiro. Līdz ar to pastāv riski, ka Rēzeknes pašvaldības dome sākotnējā budžeta plānā nav iekļāvusi visus 2023. gada izdevumus.

Rēzeknes vadība ministrijai norādījusi, ka īstermiņa aizņēmums nepieciešams atlīdzības izmaksai 1,34 miljonu eiro apmērā. FM ieskatā, tas arī rada risku, ka dome 2023. gada sākotnējā, domē apstiprinātajā plānā nav iekļāvusi visus šā gada izdevumus darbinieku atlīdzībai pilnam budžeta gadam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!