Foto: LETA

Bijusī veselības ministre Līga Meņģelsone varētu pievienoties politiskajam spēkam "Jaunā Vienotība" (JV), liecina portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija.

Veselības ministra amata kandidāts Hosams Abu Meri portālam "Delfi" sacīja, ka Meņģelsone pievienosies viņa birojam.

Viņš informēja, ka pagaidām nav zināms, kādu amatu tieši Meņģelsone veselības ministra birojā varētu ieņemt.

Meņģelsone iepriekšējā valdībā ieņēma veselības ministres amatu, kā "Apvienotā saraksta" virzītā kandidāte.

Iepriekš Meņģelsone bija ilggadēja Latvijas Darba devēju konfederācijas ģenerāldirektore. Viņa dzimusi 1972. gadā. 1996. gadā Latvijas Kultūras akadēmijā ieguvusi bakalaura grādu kultūras teorijā un administrēšanā, 1999. gadā Latvijas Universitātes Ekonomikas un vadības fakultātē ieguvusi augstākās profesionālās izglītības diplomu ar kvalifikāciju ārējo sakaru struktūrvienības vadībā, bet 2017. gadā Latvijas Universitātes Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātē sāktas maģistra studijas programmā "Sabiedrības vadība".

Meņģelsones profesionālās gaitas saistītas ar darbu medijos. No 2001. gada līdz 2004. gadam viņa bijusi ziņu aģentūras "BNS Latvija" direktore, no 2005. gada līdz 2008. gadam bijusi direktore izdevniecībā "Dienas žurnāli", no 2008. gada līdz 2009. gadam bijusi AS "News Media Group" valdes priekšsēdētāja, no 2010. gada līdz 2011. gadam viņa bijusi Rīgas Pašvaldības kultūras iestāžu apvienības attīstības un mārketinga vadītāja. Savukārt 2011. gadā viņa tika iecelta Latvijas Darba devēju konfederācijas ģenerāldirektores amatā.

2019. gadā Meņģelsone dibinājusi Rīgas Dzemdību nama atbalsta fondu, bet kopš 2003. gada ir biedrības "Līdere" biedre.

2022. gada vasarā Meņģelsone līdz ar dažiem citiem Latvijas Darba devēju konfederācijas pārstāvjiem tika minēta starp tolaik vēl par biedrību dēvēto "Apvienotais saraksts" izveidotājiem, bet pavisam drīz viņa paziņoja, ka saglabās politisko neitralitāti. Neskatoties uz to, ka Meņģelsone nav AS biedre, šis politiskais spēks nolēma virzīt viņu veselības ministres amatam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!