Foto: Shutterstock
Nedēļas nogalē glābēji no apmaldīšanās mežā izglābuši četrus, bet no apmaldīšanās purvā – vienu cilvēku, "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā.

Piektdien pusdienlaikā VUGD saņēma palīdzības lūgumu no Alūksnes novada Jaunalūksnes pagasta, kur cilvēkam mežā bija sākušās veselības problēmas. Glābēji uz nestuvēm cilvēku iznesa no meža un nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem.

Savukārt četros pēcpusdienā ugunsdzēsēji devās uz Talsu novada Ģibuļu pagastu un neilgi pirms desmitiem vakarā uz Talsu ielas apkārtni Ventspilī, jo abās vietās cilvēki bija apmaldījušies mežā.

Ģibuļu pagastā glābēji un Valsts policijas darbinieki sazinājās ar cilvēku telefoniski, kā arī ieslēdza autocisternas skaņas signālu un brauca gar mežu, līdz cilvēks telefoniski ziņoja, ka dzird skaņas signālu Pēc tam glābēji devās iekšā mežā, darbinot motorzāģi, lai cilvēkam būtu skaņa, kuras virzienā iet. Pēc brīža ugunsdzēsēji cilvēku atrada un izveda no meža.

Savukārt Ventspilī cilvēks saviem spēkiem izkļūt no meža nevarēja, tāpēc, lai viņu atrastu, ugunsdzēsēji izmantoja dronu ar infrasarkano kameru un apgaismes iekārtu. Pēc neilga laika cilvēks atrasts un izvests no meža.

VUGD atgādina par piesardzību, dodoties uz mežu – jāņem līdzi uzlādēts mobilais telefons un nevajadzētu iet uz mežu vienatnē, kā arī mežā jāmēģina atcerēties vietas, kur esat pārvietojies.

Sestdien pusseptiņos no rīta Vecmīlgrāvja ielā Rīgā ugunsdzēsēji no sadūmota piecstāvu dzīvojamās mājas dzīvokļa izglāba cilvēku, kurš ugunsgrēkā arī cieta. Sadūmojuma iemesls bija uz plīts bez uzraudzības atstāts ēdiens.

Jau ziņots, ka sestdien VUGD glābēji palīdzējuši no laivas izkritušam cilvēkam tikt krastā.

Ap pulksten 21 glābēju palīdzība bija nepieciešama Ventspils novada Tārgales pagastā, kur bija notikusi četru vieglo automašīnu sadursme. Glābēji ar hidraulisko instrumentu palīdzību atbrīvoja divus iespiestus cilvēkus.

Svētdien pēc pusvienpadsmitiem vakarā VUGD saņēma izsaukumu uz Ventspils novada Piltenes pagastu, kur mežā bija apmaldījušies divi cilvēki. Ugunsdzēsēji glābēji, izmantojot autocisternas skaņas signālu, norādīja izeju no meža un pusvienos naktī darbu notikumā noslēdza.

Viens cilvēks svētdien cieta ugunsgrēkā Daugavgrīvas ielā Rīgā, kur trīsstāvu administratīvās ēkas otrā stāva tualetē dega atkritumu tvertne un sadzīves mantas 3 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas pašu spēkiem bija evakuējušies desmit cilvēki. Cietušais nodots NMPD darbiniekiem.

Savukārt Gulbenes novada Beļavas pagastā ugunsdzēsēji dzēsa ugunsgrēku graudu kaltē 10 kvadrātmetru platībā. Lai ierobežotu tā izplatību, ar uzņēmuma tehnikas palīdzību tika izkrautas apmēram 100 tonnas graudu.

Aizvadītajā nedēļas nogalē VUGD saņēma 150 izsaukumus – 63 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā trīs uz mežu ugunsgrēku dzēšanu, 56 uz glābšanas darbiem, bet 31 izsaukums bija maldinājums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!