Foto: Shutterstock
Parakstu vākšanu portālā "Manabalss" uzsākusi iniciatīva, kas rosina noteikt naktsmiera posmu no pulksten 23 līdz pulksten 6, lai iedzīvotāji varētu pasargāt savas tiesības uz mieru, miegu un atpūtu šajā laika posmā.

Iniciatīvas autore Maija Krastiņa norāda, ka Rīgas pašvaldības policija pērn saņēmusi vairāk nekā 10 tūkstošus iesniegumus par trokšņošanu un tā ir problēma arī citās pilsētās.

"Iedzīvotāju naktsmieru traucē izklaides vietas, kas ducina basus līdz rītausmai. Terases, kuru skandas skan visu nakti. Pasākumi un koncerti bez skaņas un laika ierobežojumiem. Motocikli, kas dārdina savus izpūtējus. Visādi citi trokšņi, kas traucē naktsmieru," situācija iezīmē Krastiņa, atgādinot, ka trokšņa sliekšņu pārsniegšana kaitē cilvēku veselībai un ir traucēklis miegam un labsajūtai.

Rīgā gaida apstiprinājumu

Vasarā Rīgas domes saistošo noteikumu grozījumi paredz ierobežot ēdinātājus mūzikas izvēlē – uzņēmums drīkst savā pakalpojumu sniegšanas vietā izmantot skaņu pastiprinošu iekārtu vai mūzikas instrumentu, bet tikmēr, kamēr tas netraucē apkārtējo iedzīvotāju mieru.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!