Foto: Patriks Pauls Briķis/DELFI

Opozīcijā strādājošie Saeimas deputāti pieprasījuši izglītības un zinātnes ministres Andas Čakšas (JV) demisiju.

Ministres demisiju pieprasa deputāti Ainārs Šlesers (LPV), Ramona Petraviča (LPV), Česlavs Batņa (AS), Vilis Krištopans (LPV), Kristaps Krištopans (LPV), Linda Liepiņa (LPV), Mārcis Jencītis (LPV), Ričards Šlesers (LPV), Atis Deksnis (AS) un Edmunds Zivtiņš (LPV).

Demisijas pieprasījumā nav minēts tā iemesls, tomēr 15. septembrī notikušajā Saeimas ārkārtas sēde Ainārs Šlesers kritizēja Valsts izglītības satura centra (VISC) publicēto materiālu par seksuālo un reproduktīvo veselību nokļūšanu izglītības sistēmā.

Saeimas sēdē Šlesers paziņoja, ka tiklīdz tiks apstiprināta jaunā valdība, tiks virzīta prasība par Čakšas demisiju.

"Viņa ir atbildīga par to, kas notiek skolās. Ne velti pazīstamais režisors Hermanis pateica: viņš zvanīs policijai, ja gadījumā viņa bērniem tuvosies ar visu šo propagandu. Tas viss ir izskanējis. Līdz ar to es ceru, ka Čakša kundze nebūs ministre, bet, ja būs, tad mēs regulāri prasīsim jūsu demisiju, kamēr jūs neapstādināsiet visus šos smadzeņu skalošanu skolās Latvijas bērniem, kuriem ir tikai septiņi gadi," pauda politiķis.

Jau ziņots, ka saistībā ar plašu rezonansi izraisījušo materiālu par seksuālo un reproduktīvo veselību nokļūšanu izglītības sistēmā VISC vadītāja Liene Voroņenko ar izglītības un zinātnes ministres Andas Čakšas (JV) rīkojumu ir atstādināta no amata uz disciplinārlietas izmeklēšanas laiku, skaidroja Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM).

Jau ziņots, ka ministrijā ir sākta dienesta pārbaude par VISC publicētā metodiskā materiāla "Seksuālā izglītība, jautājumi un atbildes" izstrādes un publicēšanas norisi, tai skaitā minētā materiāla virzības publiskošanai procesā pieņemto lēmumu un risinājumu atbilstību labas pārvaldes principam un VISC iekšējai kontroles un risku vadības sistēmai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!