Foto: LETA
Trešdien, 20. septembrī, dzīvnieku aizsardzības organizāciju aktīvist pulcējās pie Saeimas ēkas, lai protestētu pret iecerētajiem grozījumiem Dzīvnieku aizsardzības likumā, ar kuriem paredzēts liegt palīdzības sniegšanu bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušiem dzīvniekiem.

Kā portālu "Delfi" iepriekš informēja nodibinājumā "Dzīvnieku policija", piketu rīkoja dzīvnieku aizsardzības biedrība "ZanimalHope", norādot, ka dzīvnieku aizsardzības organizācijas iebilst pret iecerēto prasību "ikvienam līdzjūtīgam cilvēkam pirms tam reģistrēties kā dzīvnieku patversmei, tādējādi liedzot Latvijas sabiedrībai būt humānai un nevienaldzīgai".

Šobrīd 31 Latvijas dzīvnieku aizsardzības organizācija pauž vienotu nostāju pret iecerētajiem Dzīvnieku aizsardzības likuma grozījumiem, jo tie padara dzīvnieku glābēju brīvprātīgo darbu neiespējamu un ir pretrunā ar Dzīvnieku aizsardzības likuma preambulu, iepriekš norādīja piketa rīkotāji.

"Šie likuma grozījumi ir kā spļāviens sejā dzīvnieku glābējiem arī tāpēc, ka gadiem ilgi atbildīgās institūcijas apzināti izvairās un ignorē nepieciešamību pieņemt normatīvus, kas regulētu dzīvnieku audzētavu un pavairotāju darbību. Dzīvnieku glābēju – biedrību un patversmju darbs ir cīņa ar nerisinātās problēmas sekām – dzīvnieku pārprodukciju, pavairošanas nekontrolēšanu," norādīts organizāciju paziņojumā medijiem.

Biedrības uzskata, ka patversmes ir pārpildītas, tāpēc biedrībām kā brīvprātīgo kustībai ir būtiska loma nelaimē nonākušo dzīvnieku aprūpēšanā un jaunu māju atrašanā.

Iecerētie likuma grozījumi liegs to likumīgi darīt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!