Foto: Kārlis Dambrāns/DELFI

Pēc opozīcijas deputātu priekšlikuma, Ministru prezidentei Evikai Siliņai nosūtīts pieprasījums skaidrot jautājumu par "Via Baltica" maršrutā esošā Salacas tilta Salacgrīvā tehnisko stāvokli.

Pieprasījumu sagatavoja deputāti Linda Liepiņa (LPV), Edgars Tavars (AS), Ainārs Šlesers (LPV), Kristaps Krištopans (LPV), Vilis Krištopans (LPV), Ramona Petraviča (LPV), Andris Kulbergs (AS), Mārcis Jencītis (LPV), Ričards Šlesers (LPV), Edmunds Zivtiņš (LPV) un Juris Viļums (AS).

Pieprasījumā norādīts, ka minētais tilts ir būvēts 1958. gadā, bet rekonstrukcija veikta 1989. gadā. "Ņemot vērā tilta noslodzi un vecumu, tas ir nonācis kritiskā stāvoklī, par ko liecina transporta plūsmas organizēšana pa vienu joslu," secina deputāti.

Parlamentārieši norāda uz tilta stratēģisko nozīmi, jo tas savieno automaģistrāli "Via Baltica", kā arī pa to pārvietojas militārā tehnika.

Deputātu pieprasījumā Siliņa aicināta atbildēt uz jautājumiem par šī nesakārtotā tilta ietekmi uz valsts tēlu, kad plānots sākt tilta rekonstrukciju, vai ir vērtēta ideja par jauna tilta būvniecību.

Par tilta tehnisko stāvokli iepriekš bažas pauda Igaunija, kuras Satiksmes departaments lūdza Latvijas kolēģiem sniegt vairāk informācijas par "Via Baltica" maršrutā esošā Salacas tilta Salacgrīvā tehnisko stāvokli, ņemot vērā, ka pie tilta veidojas sastrēgumi.

"Satiksmes departaments lūdzis Latvijas kolēģus sniegt plašāku informāciju," sacīja Igaunijas Klimata ministrijas autoceļu dienesta vadītāja Jūlija Bergšteina.

Tilts pār Salacas upi Salacgrīvā jau gadiem ilgi nav renovēts, un transportlīdzekļi to šobrīd var šķērsot tikai vienā virzienā vienlaikus, lai izvairītos no novecojušās konstrukcijas pārslodzes.

Limbažu novada pašvaldības vadītājs Dagnis Straubergs portālam "Baltic News" iepriekš pastāstīja, ka tilts nav atjaunots, jo Limbažu novada pašvaldība, kurai tas pieder, nav spējusi rast nepieciešamos līdzekļus, savukārt Latvijas Satiksmes ministrija ir atteikusies pārņemt tiltu savā īpašumā.

Latvija cer iegūt līdzekļus, par kuriem varētu atjaunot tiltu, no Eiropas Savienības (ES) militārās mobilitātes fonda, "Baltic News" pastāstīja Satiksmes ministrijas valsts sekretāra vietniece Ligita Austrupe.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!