Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Ukrainā, netālu no Limanas Ukrainas austrumos, dronu triecienā gājis bojā brīvprātīgais karavīrs no Latvijas, atsaucoties uz tās rīcībā esošu informāciju, otrdien vēsta Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums “Panorāma”.

Informāciju par karavīra nāvi LTV apstiprinājuši vairāki viņa cīņu biedri.

Viņa vārds un segvārds gan netiek atklāts.

Notikušajam gan nav oficiāla apstiprinājuma ne no Latvijas, ne Ukrainas varasiestādēm.

LTV ziņo, ka karavīrs gājis bojā tajā pašā triecienā, kad sestdienas naktī dzīvību zaudēja brīvprātīgais no Igaunijas, kurš Ukrainā karoja starptautiskajā leģionā.

LTV raidījumā "Šodienas jautājums" kādreizējais Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Juris Dalbiņš sacīja, ka apmēram četras stundas pirms šī raidījuma saņēmis balss pastu – bēdu vēsti, ka "mūsu puisis gājis bojā".

Dalbiņš sacīja, ka arī viņam nav zināms bojāgājušā uzvārds.

Pēc Dalbiņa teiktā, bojāgājušā cīņu biedri nodrošina, lai karavīru varētu pārvest uz Latviju un apglabāt atbilstoši militārajam reglamentam.

Kā aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretāre Diāna Eglīte, informācija par šo faktu no vēstniecības Ukrainā ir saņemta, taču tiek gaidīts oficiāls apstiprinājums no Ukrainas iestādēm.

NBS komandiera preses virsniece Sandra Brāle aģentūrai LETA norādīja, ka NBS rīcībā nav oficiālas informācijas par brīvprātīgā nāvi Ukrainā. Lai arī NBS atbilstoši regulējumam sadarbībā ar Ukrainas vēstniecību Latvijā līdz šim formāli reģistrējusi kopumā 12 brīvprātīgos karotājus no Latvijas, tomēr par viņu tālākajām gaitām Ukrainā NBS nav tiesību interesēties, jo šie cilvēki neatrodas Latvijas armijas dienestā.

"Jā, tādas ziņas ir," pieļāvumu, ka Latvijas brīvprātīgais dzīvību zaudējis tajā pašā triecienā, kad brīvprātīgais no Igaunijas, komentēja Dalbiņš.

Jau ziņots, ka Ukrainas austrumos kritis brīvprātīgais no Igaunijas, Ārvalstu leģiona karotājs Tanels Kriguls.

Kā ziņo Igaunijas laikraksts "Postimees", Kriguls gājis bojā naktī uz sestdienu netālu no Limanas pilsētas Doneckas apgabalā. Krievijas drons trāpīja pa privātmāju, kurā igauņu karotājs pavadīja nakti kopā ar saviem biedriem.

Krigguls Ukrainā cīnījās kopš pagājušā gada.

Šā gada martā netālu no Bahmutas gāja bojā pirmais igauņu brīvprātīgais – bijušais Igaunijas armijas virsnieks Ivo Juraks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!