Foto: DELFI Aculiecinieks

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) aizvadītajā diennaktī devies kopumā 660 izsaukumos, lai likvidētu spēcīgā vēja radītos postījumus, VUGD svētdienas rītā paziņojis vietnē “X”.

Ugunsdzēsēji glābēji aizvadījuši ļoti darbīgu diennakti – sestdien un svētdien dienests ik minūti saņem izsaukumus par uz ceļa braucamajām daļām, automašīnām un dzīvojamām mājām lūzušiem kokiem.

Savukārt AS "Sadales tīkls" svētdienas rītā vietnē "X" ziņo, ka pulksten 7 elektroapgāde traucēta aptuveni 18 000 uzņēmuma klientu visā Latvijā.

Lielākie elektroapgādes traucējumi reģistrēti Ropažu, Saulkrastu un Limbažu novadā.

Aizvadītās diennakts laikā Sadales tīkls" novērsis 318 vētras radītos elektrotīkla bojājumus.

"Turpinām strādāt, lai elektroapgādi atjaunotu pēc iespējas ātrāk arī citviet, grūti piekļūstamās vietās bojājumu novēršana var aizņemt vairāk laika," norāda "Sadales tīkls".


Kāds aculiecinieks portālu "Delfi" informēja, ka ap pusnakti ugunsdzēsēji atbrīvoja braucamo daļu no krituša koka Ķengaragā. "Automašīnas (busiņa) īpašniekam nepaveicas –50 gadu vecs bērzs nokrita uz jumta, neizturot vēja spēku," raksta aculiecinieks, kurš redzēto iemūžinājis arī fotogrāfijās.

Pēc Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācijas, svētdien piekrastes rajonos joprojām ir spēkā oranžais brīdinājums par spēcīgu vēju, bet visā Latvijā joprojām ir spēkā dzeltenā līmeņa vēja brīdinājums.

Svētdienas, 8. oktobra, rītā piekrastē ziemeļrietumu vējš saglabāsies brāzmās līdz 25-27 metriem sekundē (m/s). Šis brīdinājums ir spēkā līdz pusnaktij. Savukārt citviet Latvijā vējš no svētdienas priekšpusdienas jau brāzmās pūtīs ar ātrumu 20-23 m/s. Līča piekrastē vējš saglabājas, un jūras piekrastē no priekšpusdienas vējš pastiprināsies brāzmās līdz 25-30 m/s.

Dzeltenā līmeņa brīdinājums nozīmē, ka prognozētie hidrometeoroloģiskie apstākļi nav bīstami, taču, ja tiek plānotas aktivitātes, kuras tie var ietekmēt, jābūt uzmanīgiem.

Oranžā līmeņa brīdinājums nozīmē, ka tiek prognozēti hidrometeoroloģiskie apstākļi, kuri konkrētajā reģionā tiek novēroti salīdzinoši reti. Jābūt gataviem, ka var tikt radīti postījumi un zaudējumi, kā arī jāinteresējas par gaidāmajām hidrometeoroloģisko apstākļu izmaiņām.

Jau rakstīts, ka aculiecinieku iemūžinātajos video redzams, ka nogāzti koki sestdien bija pilnībā uz laiku bloķējuši satiksmi uz Baldones ceļa, Ērgļu ceļa, Jūrmalas gatvē, kā arī citviet. Savukārt Saulkrastos kāda lielveikala stāvvietā vētras nogāztais koks bija uzgāzies tur novietotajam automobilim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!