Foto: Shutterstock

Zinātne ir izsalkusi. Ikdienā nobadinātā joma gatava uzņemties un notiesāt pētījumus, kuriem zinātniskā vērtība ir salīdzinoši zema. Savukārt pētījums par "Wolt" un "Bolt" kurjeriem, kas saņēmis finansējumu Latvijā elitārākajā pētījumu projektu konkursā, dažu – nozarē neiesaistīto – garšas kārpiņām izrādījās pārāk ekstravaganta delikatese.

Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) pētniece, sociālo zinātņu doktore Maija Spuriņa 2021. gadā Fundamentālo un lietišķo pētījumu projektu (FLPP) atklātajā konkursā saņēma teju 300 000 eiro, lai īstenotu pašas iniciēto pētījumu "Digitālajās platformās nodarbināto autonomijas izpratnes un prakse: "Wolt" un "Bolt" piegādes darbinieku pieredzes kultūrsocioloģiska analīze". Pētījuma īstenošana rit jau otro gadu, taču tieši pagājušajā nedēļā tas saņēma negaidītu un apjomīgu uzmanību. Spuriņa saņēma vairākus personīgi adresētus komentārus sociālajos medijos. Svešinieku vēstījumos bija "iekodēts" pārmetums par bezvērtīgu pētījumu un izšķērdētu naudu.

Kāpēc pētījums pār Spuriņu sacēla apkārtējo dusmu mākoni, kā tiek tērēti pētījumam piešķirtie 300 000 eiro, kāda ir sociālo zinātņu loma un, visbeidzot, kā cieš zinātnes kvalitāte, kad tā, badā mērdēta, mēģina sevi uzturēt pie dzīvības, skaidro "Delfi"

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!