Foto: LETA

Nākamnedēļ, 16. oktobrī, drošības apsvērumu dēļ slēgs Vientuļu un Pededzes robežšķērsošanas vietas uz robežas ar Krieviju, ceturtdien, 12. oktobrī, ārkārtas sēdē lēmis Ministru kabinets.

Ceturtdien valdība aptaujas kārtībā skatīja Iekšlietu ministrijas (IeM) sagatavoto rīkojuma projektu par robežšķērsošanas vietu uz Latvijas un Krievijas robežas darbības apturēšanu.

IeM atsaucas uz Krievijā lemto, kas paredz no šā gada 16. oktobra Ukrainas pasu turētājiem ļaut ieceļot Krievijā no trešajām valstīm tikai divās robežšķērsošanas vietās un viena no tām ir robežšķērsošanas vieta uz Latvijas un Krievijas robežas – Vientuļu robežšķērsošanas vieta.

Ministrijā uzsvēra, ka tādējādi tiek radīti iespējami apstākļi, kas liks Ukrainas valsts piederīgajiem, kā arī citu valstu pilsoņiem doties uz Latviju, kā arī palikt Latvijas teritorijā, gaidot iespēju ieceļot Krievijā.

"Šāds lēmums liecina, ka uz Latvijas un Krievijas robežas tiek radīti apstākļi, kas var būtiski ietekmēt sabiedrisko kārtību un radīt valsts drošības apdraudējumu. Ir pamats uzskatīt, ka šāds Krievijas lēmums ir atbilde uz attiecīgo Eiropas Savienības lēmumu, tai skaitā, Latvijas lēmumu aizliegt valsts teritorijā iebraukt transportlīdzekļiem ar Krievijas numura zīmēm," skaidro IeM.

Lai nepieļautu iespējamu sabiedriskās kārtības, kā arī valsts drošības apdraudējumu un izvairītos no radītās situācijas iespējamām nelabvēlīgām konsekvencēm, ir nepieciešams apturēt Latvijas un Krievijas robežas robežšķērsošanas vietas – Vientuļi un Pededze – darbību.

IeM piebilda, ka šo robežšķērsošanas vietu darbības apturēšana atslogos Valsts robežsardzes un citu attiecīgo dienestu resursus, kas var tikt novirzīti robežapsardzības nodrošināšanai citās vietās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!