Foto: DELFI
Puškina licejs izvēlējies jaunu nosaukumu – turpmāk tā būs dēvējama Johana Kristofa Broces vārdā, "Delfi" informēja Rīgas domē.

Lēmums par skolas pārdēvēšanu pieņemts pedagoģiskās padomes sēdē.

Kā liecina Rīgas vēstures avoti, pirmā mācību iestāde Rīgā ar nosaukumā ietvertu vārdu "licejs" tika dibināta 1675. gadā.

Zinātņu doktors Broce bija Rīgas Ķeizariskā liceja rektors, kas 46 gadus tajā pasniedza. Paralēli saviem skolotāja pienākumiem Broce visu mūžu vāca un apstrādāja vēstures materiālus. Viņš pieskaitāms vēlīnai humānisma virziena t.s. erudītu skolai. Broces cilvēku, celtņu, ģerboņu, pilsētu plānu utt. zīmējumi un apraksti ir sakopoti 10 sējumu krājumā "Monumente".

Sevišķi lielu vietu tajā Broce ir ierādījis Rīgai. Viņa ieguldījums Rīgas vēstures pētīšanā ir nepārspēts, daudzi no viņa zīmētājiem objektiem un dokumentiem laika gaitā gājuši bojā vai pazuduši, bet ziņas par tiem saglabājušās tikai Broces zīmējumos un aprakstos.

Puškina licejs īstenoja mazākumtautību programmu. Ņemot vērā īstenotās reformas izglītības iestādēs, skola turpmāk nodrošinās pamatizglītības un vispārējās vidējās izglītības programmu.

Ideja nav jauna

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!