Fоtо: Mārtiņš Purviņš, DELFI

Sestdienas rītā, pulksten 9.35 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu uz Rīgu, kur trīsstāvu biroja ēkā dega sadzīves mantas 10 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā gāja bojā cilvēks, portāls “Delfi” uzzināja dienestā.

Pulksten 11.11 ugunsgrēks likvidēts.

Tāpat nedēļas nogalē glābēji no ūdenstilpēm Latvijā izcēla divus bojāgājušos.

Sestdien pusdeviņos no rīta tika saņemts izsaukums uz Ventspils novada Pilteni, kur glābēji no ūdenstilpes izcēla bojāgājušo, nodeva Valsts policijas darbiniekiem un deviņos no rīta darbu notikumā noslēdza.

Savukārt svētdien divos pēcpusdienā ugunsdzēsēji devās uz Ventspils novada Tārgales pagastu, kur no ūdenstilpes izcēla bojāgājušo, kuru nodeva Valsts policijas amatpersonām. Četros pēcpusdienā darbs tika noslēgts.

Aizvadītajās dienās Latvijā saņemti četri izsaukumi, kur cilvēki apmaldījušies mežā – uz Dobeles novadu, Rēzeknes novadu, Valkas novadu un Dienvidkurzemes novadu. Trijos gadījumos, izmantojot specializētās autocisternas raidīto skaņas un gaismas signālu, tika norādīts pareizais virziens izejai no meža. Vēl vienā gadījumā cilvēku glābēji atrada mežā un tā kā viņš saviem spēkiem nevarēja izkļūt, izmantojot mobilizācijas dēli, ugunsdzēsēji glābēji viņu iznesa no meža un nodeva NMPD.

Svētdien neilgi pirms pusnakts VUGD saņēma izsaukumu uz Druvienas ielu Rīgā, kur piecstāvu dzīvojamās mājas otrā stāva dzīvoklī dega bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens. No piedūmotā dzīvokļa ugunsdzēsēji izglāba vienu cilvēku.

Tāpat saņemts izsaukums uz Ķekavas novada Ķekavas pagastu, kur divstāvu dzīvojamās mājas pagrabstāvā dega malka. Pirms glābēju ierašanas no mājas evakuējās pieci cilvēki.

VUGD saņēma izsaukumu uz Saldus novada Gaiķu pagastu, kur dega saimniecības ēka, kūdras kaudze un blakus esošās saimniecības ēkas ārsiena. Mēģinot nodzēst ugunsgrēku paša spēkiem pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās, cieta cilvēks, kurš nodots NMPD darbiniekiem.

Sestdien glābēji saņēma izsaukumu uz Ilmājas ielu Rīgā, kur četrstāvu dzīvojamās mājas otrajā stāvā bija jūtami dūmi, dzirdama dūmu detektora skaņa. Ierodoties notikuma vietā glābēji konstatēja, ka mājoklī uz plīts bija piededzis bez uzraudzības atstāts ēdiens. No piedūmotā mājokļa tika izglābts viens cilvēks, kurš nodots NMPD mediķiem.

Naktī uz sestdienu VUGD saņēma izsaukumu uz Andreja Pumpura ielu Daugavpilī, kur dega šķūnis. No ēkas tika izglābts viens cilvēks, kurš notikumā arī cieta.

Kopumā aizvadītajā nedēļas nogalē VUGD saņēma 176 izsaukumus – 38 uz ugunsgrēku dzēšanu, 110 uz glābšanas darbiem, bet 28 izsaukumi bija maldinājumi.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !