Foto: Patriks Pauls Briķis/DELFI

Opozīcijā esošais politiskais spēks "Apvienotais saraksts" (AS) pieprasījumā Ministru prezidentei Evikai Siliņai (JV) aicina skaidrot, vai valdība izmanto privātu aviokompāniju pakalpojumus.

Paziņojumā medijiem AS kā zināmu pasniedz faktu, ka iepriekšējais Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) 2023. gadā ir daudzkārt izmantojis privātu aviokompāniju pakalpojumus.

"Lai sabiedrība gūtu pilnīgu pārliecību par budžeta līdzekļu taupīgu un racionālu izmantošanu", AS deputāti ir iesnieguši pieprasījumu Siliņai, aicinot atbildēt uz virkni jautājumu, tostarp, vai valdība savām vajadzībām ir izmantojusi privātu aviokompāniju pakalpojumus arī iepriekš.

Tāpat AS vēlas zināt, cik lidojumu ir veikti, izmantojot privātas aviokompānijas, kādi ir bijuši to galamērķi un kāds bijis pasažieru skaits katrā reisā, kas tie bijuši par pasažieriem un kādas bijušas šo pakalpojumu izmaksas.

Tāpat AS vēlas zināt katra lidojuma ekonomisko pamatojumu un vai Siliņa atzīst šādu praksi par samērīgu un budžeta līdzekļus taupošu.

AS frakcijas vadītājs Edgars Tavars paziņojumā medijiem vaicāja, vai naudas ir tik daudz, kā nekad nav bijis un vai tas attiecas arī uz skolotājiem, mediķiem un policistiem, vai tomēr tikai uz valdības vadītāju un viņa ērtību nodrošināšanu.

"Tāda ļoti dārga un ekskluzīva pakalpojuma kā privātu lidmašīnu izmantošana rada daudz jautājumu par budžeta naudas saprātīgu un taupīgu izlietojumu. Sabiedrībai ir tiesības zināt, kur un kāpēc tiek tērēti tās maksātie nodokļi," uzsver Tavars.

Otrdien, 31. oktobrī, preses konferencē pēc valdības sēdes Siliņa vēl neatbildēja uz AS uzdotajiem, sakot, ka visa informācija par komandējumiem ir pieejama un tā tiks skaidrota.

Vienlaikus premjerministre norādīja, ka valsts iestādes organizē komandējumus piešķirtā budžeta ietvaros, bet izvērstāku skaidrojumu par valsts pārvaldes komandējumiem var sniegt Valsts kanceleja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!