Foto: LETA

Ceturtdien, 2. novembrī, Saeima lemj par Tieslietu ministrijas (TM) izstrādāto likumprojektu pakotni, ar kuru Latvijā plānots ieviest jaunu tiesību institūtu – partnerību –, tādējādi izpildot Satversmes tiesas spriedumu. Opozīcijas deputāti pauda bažas, ka partnerība ir ceļš uz viendzimuma laulībām, bet koalīcijas deputāti tās noraidīja.

No TM sniegtās informācijas izriet, ka partnerība būs jauns veids, kādā juridiski nostiprināt divu pilngadīgu personu attiecības un paredzēt tām noteikta veida sociālo un ekonomisko aizsardzību.

Saeima ceturtdien lēma par likumprojektu iekļaušanu šodienas sēdes dienaskārtībā, kā arī parlaments tos skata pirmajā lasījumā.

Cilvēka cieņas jautājums

Saeimas sēdes sākumā pret likumprojektu virzīšanu ātrā tempā iebilda opozīcijas deputāts Edvards Smiltēns (AS), kurš uzsvēra, ka tādējādi faktiski tiek izslēgta iespēja sabiedrībai kvalitatīvi diskutēt un arī teikt savu vārdu. Tāpat politiķis uzsvēra, ka Saeimā sāk ceļu likumprojektu pakete viendzimuma laulību faktiskai legalizēšanai Latvijā.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!