Foto: Shutterstock
Rīgas bērnudārzu pedagogiem šoruden atalgojums palielināts par 14,7%, informēja Rīgas domē.

Rīgas dome pagājušajā nedēļā nolēma grozīt pašvaldības 2023.gada budžetu. Kā informēja Rīgas mērs Vilnis Ķirsis (JV), no ietaupījuma, kas radies no komunālo maksājumu cenu krituma, 2,6 miljoni eiro novirzīti pedagogu atalgojumam. Algas tiks palielinātas aptuveni 2000 pirmsskolas pedagogiem un 1000 darbiniekiem no atbalsta personāla skolās, piemēram, logopēdiem, sociālajiem pedagogiem u.c.

Kā skaidroja Rīgas domē, atalgojuma palielinājums pirmsskolas pedagogiem un izglītības iestāžu atbalsta personālam ticis plānots no šī gada 1. septembra.

Algas palielinājumu saņem pirmsskolas izglītības pedagogi, logopēdi, speciālie pedagogi, izglītības psihologi, izglītības metodiķi, interešu izglītības pedagogi, bibliotekāri, izglītības iestāžu vadītāju vietnieki u.c.

No šā gada 1. septembra par likmi pirmsskolas izglītības pedagogam ar 40 stundu darba nedēļu atalgojuma izmaiņas paredzētas par 159 eiro no 1081 eiro uz 1240 eiro jeb par 14,7%.

Iepriekš ziņots, ka Rīgas dome ar budžeta grozījumiem par vairāk nekā 16 miljoniem eiro samazināja budžeta deficītu. Pašvaldības budžeta ieņēmumi palielināti par vairāk nekā 45 miljoniem eiro, savukārt izdevumi palielināti par nepilniem 29 miljoniem eiro.

Līdz ar to plānotie Rīgas pašvaldības budžeta ieņēmumi 2023. gadā pārsniegs 1,2 miljardus eiro, bet izdevumi - 1,4 miljardus eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!