Foto: Publicitātes foto
Rīgas zooloģiskais dārzs apmeklējumiem atkal būs atvērts trešdien, 20. decembrī, portālu "Delfi" informēja zoodārza sabiedrisko attiecību speciāliste Elīza Lindāne.

Zoodārzā otrdien, 19. decembrī, turpināsies teritorijā esošo koku apsekošanas un sakopšanas darbi, tāpēc tas apmeklētājiem nebūs pieejams.


Lindāne papildināja, ka darbi rit lēnāk zoodārza specifikas dēļ – rēķinoties ar dzīvniekiem un viņu diennakts ritmu ir ierobežotas iespējas strādāt tumsā ar prožektoriem vai ilgstoši trokšņot.

Viņa akcentēja, ka būtiski ir apsekot visus teritorijā esošos kokus un pamanīt laikapstākļu radītos bojājumus, lai novērstu riskus kā, piemēram, krītošu zaru dēļ radušos traucējumus elektrības padevē.

Tropu mājā un citur dzīvojošajiem siltummīļiem arī salīdzinoši neilga atrašanās pazeminātā temperatūrā var radīt veselības problēmas.

Turklāt īpaši rūpīgi tiek apsekoti koki dzīvnieku aplokos un mītņu tuvumā, lai novērstu aploku bojājuma riskus.

Jau ziņots, ka snieglieces un snieglauzes rezultātā zoodārzā varēja lūzt koki, tādēļ drošības apsvērumu dēļ dārzs svētdien tika slēgts. Tas apmeklētājiem nebija pieejams arī pirmdien, 18. decembrī, kā arī teritorijas sakopšana turpinās otrdien, 19. decembrī.

Paredzams, ka otrdien turpināsies koku apsekošana un bojāto zaru vai koku zāģēšana.

Koku apsekošana Rīgas ZOO teritorijā notiek regulāri. Darbus veic SIA "Labie koki" arboristi.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!