Foto: LETA

Jaunais valsts kontrolieris, līdzšinējais Valsts kontroles padomes loceklis un Revīzijas departamenta direktors Edgars Korčagins 2022. gadā nopelnījis ap 67 200 eiro, bet viņa priekštecis revīzijas iestādes direktora amatā – Rolands Irklis – guvis 83 389 eiro ienākumus, izriet no viņu valsts amatpersonas deklarācijām, kas pieejamas Valsts ieņēmumu dienesta Publiskojamo datu bāzē.

6. decembrī Saeima valsts kontroliera amatā apstiprināja līdzšinējo Valsts kontroles padomes locekli un VK Revīzijas departamenta direktoru Korčaginu, kurš šajā amatā nomainīja Rolandu Irkli.

Irkli Saeima no amata atbrīvoja novembra sākumā pēc paša vēlēšanās saistībā ar viņa pāriešanu uz darbu AS "Augstsprieguma tīkls" (AST) vadībā. Irklis valsts kontroliera posteni ieņēma kopš 2021. gada sākuma.

Korčagins kopš 2015. gada ieņēmis amatu Valsts kontroles padomē un vadījis Revīzijas departamentu. Kā liecina VK mājaslapā publicētā informācija, Korčagina pārziņā bija tādas revidējamās jomas kā pašvaldības, sabiedrības integrācija un pilsoniskās sabiedrības stiprināšana.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!