Foto: Publicitātes foto

Sociālajos tīklos lielu popularitāti ieguvis Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta ieraksts, kurā dažās bildēs atainoti skarbie darba apstākļi lielajā aukstumā, kas pēdējās dienās valda Latvijā.

"Skarbi - tā vienā vārdā varētu raksturot apstākļus, kādos šajā nedēļā ugunsdzēsēji glābēji steidzas palīgā tiem, kas nokļuvuši nelaimē. Zema un ļoti zema gaisa temperatūra, slideni un vietām ļoti grūti izbraucami ceļi, nemitīgas rūpes par to, lai šļūtenēs nesasaltu ūdens... Sākot dzēšanas darbus, ar ledus kārtu pārklājas it viss - ugunsdzēsēju glābēju aizsargtērpi, kas pārvietojoties grab, rācijas, stobri, kāpnes, dalītāji, ēku konstrukcijas un tā varētu turpināt," skarbos darba apstākļus apraksta VUGD.

VUGD uzsver, ka šādi apstākļi prasa no ugunsdzēsējiem-glābējiem ārkārtīgu uzmanību, lai nepaslīdētu, nepakristu un negūtu traumas.

"Par spīti šiem skarbajiem apstākļiem ugunsdzēsēji glābēji pašaizliedzīgi dodas palīgā un dara visu iespējamo, un brīžiem pat neiespējamo, lai izglābtu cilvēkus, dzīvniekus un īpašumus. Un kad izdodas uzvarēt laikapstākļus, gandarījums ir vēl lielāks," norāda VUGD.

Nepilnu divu stundu laikā pēc publicēšanas sociālajā vietnē "Facebook" ieraksts ieguvis gandrīz pustūkstoti emocijikoniņas, kā arī ar ierakstu dalījušies vairāk nekā simts lietotāju.

"Glābēji ir pelnījuši cieņu un stipri lielāku atalgojumu! Bez viņiem mums neiztikt, nu nekādi! Lai izturība, veselība arī šajā gadā," novēl kāda sociālo tīklu lietotāja.

"Visu cieņu mūsu puišiem! Veselību un izturību!", "Varoņi!", "Milzīgs paldies par Jūsu darbu!!!", "Visu cieņu un apbrīnoju Jūs!" - atzinības izsaka citi sociālo tīklu lietotāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!