Foto: LETA

Ja gadījumā Latvijas Televīzijas (LTV) darbiniekiem būtu jāevakuējas no Zaķusalas ēkas, televīzijai ir izstrādāts rīcības plāns, lai nodrošinātu ētera nepārtrauktību, "Delfi" pauž LTV pārstāve Anita Jansone.

Jau vēstīts, ka piektdien Latvijas Radio izcēlās sadūmojums, kā rezultātā notika darbinieku evakuācija, bet radio ēterā ieplānoto programmu vietā 3,5 stundas skanēja mūzika.

Arī LTV ir darbības nepārtrauktības plāns, kas regulāri tiek pārskatīts un pilnveidots. Paralēli televīzija organizē arī darbinieku un vadības apmācības. Tādas bijušas, piemēram, pirmās palīdzības sniegšanā, civilajā aizsardzībā un citās jomās.

Savukārt pēdējās mācības, kuru laikā notikusi arī darbinieku evakuācija, organizētas 3. janvārī. Pēc tām tiek veikta rezultātu analīze, lai pilnveidotu risku pārvaldību, krīzes vadību un komunikāciju gan ar darbiniekiem, gan ar sabiedrību.

LTV norāda, ka darbības nepārtrauktības plānā ir ietverts algoritms, lai izņēmuma vai ārkārtas stāvokļa gadījumā, tai skaitā darbinieku evakuācijas gadījumā, Latvijas iedzīvotājiem būtu pieejama informācija. Televīzija spēj šādos gadījumos, izmantojot alternatīvu satura izveides un pārraidīšanas vietu, īstenot ētera nepārtrauktību, saka Jansone.

Чтобы продолжить чтение, оформите абонемент.

Пожалуйста, подождите!

Мы подбираем для вас наиболее подходящее предложение подписки...

Loading...

Предложение о подписке не отображается? Пожалуйста, отключите блокировщик рекламы или перезагрузите страницу.
В случае вопросов пишите на konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!