Foto: Toms Putniņš

Situācija, kad Latvijas Radio (LR) ēterā vairākas stundas skan tikai mūzika, parādīja "caurumus" iekšējos normatīvos aktos, taču situācijas nozīmība ir pārspīlēta, izskanēja šim notikumam speciāli sasauktā Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas Iekšējās drošības apakškomisijas sēdē. Vienlaikus deputāti pauda atvieglojumu, ka ēterā skanēja galvenokārt džezs, nevis "Gulbju ezers".

Jau ziņots, ka 5. janvārī Radiomājā izcēlās sadūmojums, kas lika visiem ēkas darbiniekiem evakuēties. Tā kā nevarēja tiešraidē raidīt plānotās programmas, radio ēterā vairākas stundas skanēja rezerves mūzika.

SEPLP pārstāvis Jānis Siksnis komisijas sēdē norādīja, ka Latvijas Radio ir jāpilnveido iekšējais regulējums, kas pateiktu, kas kurā brīdī ir jāizdara. Konkrētā situācijā nebija valsts apdraudējuma, bet gan lokāla ārkārtas situācija, kas paredzēja darbinieku evakuāciju. Šajā gadījumā pietiekami operatīvi nodrošināta klausītāju informēšana radio ēterā, jo līdz ko tika pieņemts lēmums par evakuēšanos, jāsāk organizēt ārkārtas informēšana, pauda Siksnis.

Vienlaikus SEPLP ir pārliecinājies, ka gadījumā, ja valstī būtu ārkārtas situācija, no radio puses būtu cita reakcija un izstrādātais mehānisms darbotos.

Arī Latvijas Televīzijas valdes priekšsēdētājs Ivars Priede deputātiem norādīja, ka televīzija līdzīgā situācijā spētu raidīt ēteru attālināti un skatītājiem būtu pieejama skrejošā rinda ar informāciju, kas ir noticis.

Ko darīs radio?

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!