Foto: Patriks Pauls Briķis/DELFI

Latvija vairs nav atkarīga no Krievijas energoresursiem, tomēr ar atvērtām acīm ir jāskatās uz sadarbību ar Ķīnu, lai neizveidotos jauna atkarība, ceturtdien, 25. janvārī, ikgadējās ārpolitikas debatēs Saeimā uzsvēra ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš (JV).

Ceturtdien Saeima uzklausīja ministra ikgadējo ziņojumu par paveikto un iecerēto darbību valsts ārpolitikā un Eiropas Savienības (ES) jautājumos.

Uzrunā ministrs skāra arī investīciju un ekonomiskās sadarbības jautājums. Runājot par ārvalstu investīciju piesaisti, Kariņš norādīja, ka Ārlietu ministrija (ĀM) ir skaidri definējusi, ka Latvijas mērķauditorija investīcijām ir OECD valstis, proti, Rietumu demokrātijas, tostarp Japāna, Dienvidkoreja, Austrālija un pārējā demokrātiskā pasaule.

"Pirmkārt, šīs valstis un viņu likumdošana ir līdzīgas mūsējai. Otrkārt, jo vairāk mūsu valstī ir sabiedroto investīciju, jo lielāks ir lobijs viņu valstīs, kas atgādina, ka Latvija ir svarīga. Investīcijas mums ir jāmeklē starp līdzīgi domājošām valstīm, kas arī stiprina mūsu pašu drošību," uzsvēra Kariņš.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!