Foto: LETA

24. janvārī Valsts robežsardzes Galvenajā pārvaldē norisinājās svinīgā ceremonija, kuras laikā Valsts robežsardze dāvinājumā no Amerikas Savienotajām valstīm saņēma 57 "Polaris" kvadriciklus jeb bagijus, "Delfi" informēja robežsardzē.

Transportlīdzekļi iegādāti ASV Valdības finanšu programmas "333 Building Capacity" ("Kapacitātes paaugstināšana") ietvaros un tiks izmantoti Latvijas-Krievijas un Latvijas-Baltkrievijas valsts robežas uzraudzībai un Valsts robežsardzes Aviācijas pārvaldes Speciālo operāciju dienestam "SIGMA", lai palielinātu Valsts robežsardzes struktūrvienību uz ārējās valsts robežas mobilitāti.

Bagijus izmantos arī Valsts robežsardzes koledža, trenējoties ar tiem dažādos apvidus apstākļos, ar kādiem nāktos saskarties uz ārējās valsts robežas.

Programma sadarbībā ar ASV tiek īstenota jau kopš 2018. gada un šo gadu laikā dāvinājumā ir saņemti 172 "Polaris" kvadricikli (bagiji), klātbūtnes uztveršanas sistēmas, bezpilota lidaparātu komplekti, drošas komunikācijas iekārtas un nakts redzamības iekārtas par kopējo summu 11,852,201 ASV dolāru apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!