Foto: Kārlis Dambrāns/DELFI

Rīgas domes deputāti trešdien lēma ar 200 tūkstošiem eiro atbalstīt festivāla “Positivus” norisi Rīgā, taču lēmums arī šogad neiztika bez diskusijām par drošību un finansējuma iespējamo izlietošanu citiem mērķiem.

Jau pērn lēmums festivālam piešķirt 200 tūkstošus eiro raisīja karstas debates, ko vairoja fakts, ka lēmums tika pieņemts trīs dienas pirms paša festivāla norises.

Deputāti atbalstīja priekšlikumu piešķirt 200 tūkstošu eiro līdzfinansējumu festivāla norisei no pašvaldības 2024. gada budžeta programmas "Rīgas valstspilsētas konkurētspējas un ekonomisko izaugsmi sekmējoši pasākumi".

Līdzfinansējums veido teju 10% no festivāla "Positivus" kopējās tāmes un tas tiks novirzīts atlīdzībām māksliniekiem. Finansēšanas līgumu ar festivāla organizatoriem slēgs Rīgas pašvaldības aģentūra "Rīgas investīciju un tūrisma aģentūra".

Kā skaidroja pašvaldības pārstāvji, festivāla apmeklētāju skaits ir lielāks nekā citiem liela mēroga pasākumiem, kas notiek Rīgā. Šogad Rīgā nav plānoti liela mēroga brīvdabas koncerti, ka atved aptuveni 6000 ārvalstu viesu. Pērn lielākie tūristus piesaistošie pasākumi bija Pasaules hokeja čempionāts un Dziesmusvētki.

Vairāki deputāti pārmeta, ka tiek lemts par naudas piešķiršanu, nepiedaloties konkursā, lai gan Rīgā ir programma, kas nodrošina atbalstu privātiem pasākumiem konkursa veidā.

Tāpat daudz uzmanības tika pievērsts drošības aspektiem. Piemēram, deputāts Lauris Ērenpreiss vaicāja, vai pēc šī pasākuma norises narkoloģiskais dispansers nav vairāk noslogots un nav palielinājusies vardarbība ģimenē. Pašvaldībai šādas statistikas nav. Arī saņemto sūdzību skaits par troksni neesot lielāks par vasarā ierasto sūdzību skaitu.

Peļņa labdarībai un "Muzikālā banka"

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!