Foto: LETA

Politiskie spēki Latvijas Zaļā partija (LZP), Latvijas Reģionu apvienība (LRA), Nacionālā apvienība, "Jaunā Vienotība" (JV), "Progresīvie" (P) un Jaunā konservatīvā partija (JKP) Rēzeknē atvērs kopīgu biroju, lai "veicinātu katra rēzeknieša iesaisti pilsētas pilsoniskajās aktivitātē".

Politisko spēku pārstāvji paziņojumā medijiem norāda, ka birojs "Rēzeknei byut" (Rēzeknei būt) tiks atklāts piektdien, 9. februārī, Rēzeknē, Atbrīvošanas alejā 80.

Paredzams, ka biroju katra partija izmantos savas nodaļas darbam, kā arī rīkos kopīgus pasākumus, lai veicinātu katra rēzeknieša iesaisti pilsētas pilsoniskajās aktivitātēs. "Tas it sevišķi svarīgi laikā, kad iepriekšējā pilsētas mēra nemākulīgā un stipri apšaubāmā vadība ir novedusi pašvaldību neapskaužamā situācijā," pauž politiskie spēki.

Biroja izveidotāji uzskata, ka katra Rēzeknes iedzīvotāja spēkos ir iespēja mainīt pilsētas tālāko likteni.

"Arī politiskie spēki ir gatavi apvienot spēkus pilsētas atmodināšanai, kā arī politiskās komunikācijas uzlabošanai starp sabiedrību un politiķiem, starp Latgali un Rīgu. Tieši tāpēc par biroja simbolisko nosaukumu izvēlēts latgaliskais "Rēzeknei byut"," norāda politiskie spēki.

Tie arī pauž, ka Rēzeknes mēra vadībā pilsēta ir iekrājusi nepaceļamu parādu nastu, kā arī iekļuvusi pamatīgā reputācijas riska zonā.

"Vadītāja un viņu atbalstošā domes deputātu vairākuma nespēja atzīt savas kļūdas ir papildus brīdinājuma signāls sabiedrībai, ka nedrīkst vienkārši stāvēt malā un noskatīties, kā pilsēta nogrimst nesaimniecisku un apšaubāmu lēmumu virpulī," vēsta politiskie spēki.

Portāls "Delfi" jau vēstījis par Rēzeknes finansiālajām problēmām. Finanšu ministrija (FM) saskaņošanai nodevusi informatīvo ziņojumu par Rēzeknes finanšu situāciju un valsts budžeta aizdevumu finanšu situācijas stabilizēšanai, kurā rosināts Rēzeknes pašvaldībai piešķirt valsts aizdevumu līdz pieciem miljoniem eiro.

Tikmēr no amata atstādinātais Rēzeknes mērs Aleksandrs Bartaševičs vaino finanšu ministru Arvilu Ašeradenu (JV) Rēzeknes valstspilsētas pašvaldības stabilizācijas procesa ilgstošā "torpedēšanā", pakļaujot pilsētu masīvam politiskajam spiedienam.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!