Foto: LETA

14. Saeimas deputāts Aleksandrs Kiršteins, kurš ievēlēts parlamentā no Nacionālās apvienības (NA), dibinājis biedrību "Latvijas neatkarības kustība", liecina "Lursoft" pieejamā informācija.

Janvāra beigās dibinātās kustības mērķi ir, pirmkārt, latviešu nacionālo interešu aizsardzība izglītības, kultūras un ekonomikas u.c. valsts politikas nozaru laukā, Latvijas suverenitātes stiprināšana. Otrkārt, nacionāli domājošu pilsoņu apvienošana Biedrības mērķu īstenošanai. Un, treškārt, veidot sadarbību ar līdzīgām organizācijām Latvijas un Eiropas līmenī.

Kā biedrības izpildinstitūcijas locekļi norādīti: Kiršteins un 2000. gadā dzimušais Edvarts Krusts.

Dokumenti par biedrības dibināšanu iesniegti divas dienas pirms NA vadītājs Raivis Dzintars publiski paziņoja, ka Kiršteins vairs nav politiskā spēka biedrs. Šāds lēmums sekoja neilgi pēc tam, kad vairāku deputātu grupa bija devusies uz Ķīnu, nesaskaņojot to ar Saeimas Prezidiju. Arī Kiršteins bija šajā grupā.

Krusts 2021. gadā no Nacionālās apvienības kandidējis Jelgavas domes vēlēšanās. Kandidējot pašvaldību vēlēšanās, Krusts Centrālajai vēlēšanu komisijai norādīja, ka ir Jelgavas Tehnoloģiju vidusskolas pedagogs, zemessargs, biedrības "Austošā Saule" biedrs un Nacionālās apvienības jaunatnes organizācija "Jaunieši Latvijai" valdes loceklis.

Aktuālie "Lursoft" dati rāda, ka Krusts ir biedrības "Konservatīvās domas konference" izpildinstitūcijas loceklis kopā ar Jāzepu Baško un Krišjāni Lāci.

Pats Kiršteins sociālajā tīklā "Facebook" paziņojis, ka Eiropas Parlamenta vēlēšanās Latvijas Neatkarības Kustība piedalīsies kopā ar politisko partiju apvienību "Tauta. Zeme. Valsts.". Taču, vai pats kandidēs uz EP, nav atklājis.

Šai partiju apvienībai Uzņēmumu reģistrā ir norādītas četras amatpersonas – Rihards Akmentiņš, Eduards Bergmanis, Rūdolfs Sauja, kā arī Māris Možvillo, kurš 13. Saeimā vadīja politiskās partijas "KPV LV" frakciju.

Savā ierakstā Kiršteins norāda, ka "pēdējā laika notikumi ar Saeimas vairākuma uzspiestiem, steidzamības kārtā pieņemtiem un vēlētāju vairākuma neatbalstītiem likumiem, degradējot tradicionālās ģimeņu vērtības un jēdzienus, liek mums visiem pārvērtēt Latvijas sasniegto neatkarības desmitgadēs".

"Balsojot par dalību Eiropas Savienībā, neviens no mums nevarēja iedomāties par šobrīd izplatīto vārda brīvības ierobežošanu, pārspīlēto politkorektumu, robežu atvēršanu svešu civilizāciju pārstāvjiem un savu dabas bagātību zemes un mežu neierobežotu pārdošanu ārzemniekiem," kritisks ir parlamentārietis un aicina pievienoties viņa jaunajā kustībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!