Foto: Patriks Pauls Briķis/DELFI

Opozīcijā esošā politiskā spēka "Apvienotais saraksts" (AS) deputāti rosina likvidēt Klimata un enerģētikas ministriju (KEM), savukārt ekonomikas ministrs Viktors Valainis (ZZS) sola pilnveidot šīs ministrijas darbu.

Ceturtdien, 8. februārī, Saeimā izvērsās debates par AS iesniegto pieprasījumu Valainim un klimata un enerģētikas ministram Kasparam Melnim (ZZS), lūdzot skaidrot valsts elektroapgādes sistēmas drošību, konkrēti – sniegt viedokli par otrās termoelektrocentrāles (TEC-2) remondarbiem ziemas periodā.

Valainis deputātiem sacīja, ka nav normāli remontēt TEC-2 ziemā, tomēr tā bijusi ārkārtēja situācija. "Energobloki TEC-1 un TEC-2 ir 10-15 gadus veci, tāpēc jāsaprot, ka kādā brīdī būs arī nepieciešami ārkārtas remonti," skaidroja Valainis.

Ekonomikas ministrs arī piebilda, ka minētie remonti ierasti tiek veikti pavasarī vai rudenī, tomēr pārbaužu laikā tika konstatētas tvaika turbīnas ģeneratora defekts, kura nekavējoša nenovēršana varēja izraisīt visa ģeneratora neatgriezeniskus bojājumus.

Savukārt opozīcijas deputāts Edgars Tavars (AS) kāpa tribīnē kritizēt klimata un enerģētikas ministru, kurš joprojām nav prezentējis enerģētikas stratēģiju. Viņš vērsās pie valdības izvērtēt, vai Latvijā vispār ir nepieciešama KEM. "Ja tomēr tā ir nepieciešama, tad KEM jāvada cilvēkam, kas kaut ko saprot no enerģētikas sektora," sacīja Tavars.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!