Foto: LETA

Sestdien Rīgā vairāki desmiti cilvēku pulcējās Doma laukumā, lai dotos gājienā, kurā tika pausts atbalsts Palestīnai.

Rīgas domē portālam "Delfi" iepriekš norādīja, ka atbilstoši likumam "Par sapulcēm, gājieniem un piketiem" rīkotājiem nav jāsaņem pašvaldības atļauja.

Pašvaldība, kā noteikts likumā, var lemt par gājiena, piketa vai sapulces aizliegšanu, ja tiek konstatēts, ka tā rīkošana apdraudēs citu cilvēku tiesības, demokrātisko valsts iekārtu, sabiedrības drošību, labklājību vai tikumību vai veicinās darbības, kuras ir aizliegtas ar šo likumu, tai skaitā nacistiskās un komunistiskās ideoloģijas popularizēšanu, kara propagandu, militāru agresiju, naida un nesaticības vairošanu, un minētos apdraudējumus nav iespējams novērst, nosakot ierobežojumus attiecībā uz pasākuma norisi.

Šajā gadījumā pašvaldības rīcībā neesot informācijas, kas liktu veikt ierobežojošas darbības.

Šādi gājieni vienlaikus notiek visas trīs Baltijas valstīs.

Jau ziņots, ka iepriekš līdzīgs gājiens bija plānots 5. janvārī, taču toreiz, atsaucoties uz drošības dienestu sniegto informāciju, Rīgas dome to aizliedza.

Izraēla plašu militāro operāciju Gazā sāka pēc asiņainajiem 7. oktobra teroraktiem, kurus pastrādāja palestīniešu teroristu organizācija "Hamās". Šajos teroristu uzbrukumos dzīvību zaudēja vismaz 1200 izraēliešu.

Kā pēc 7. oktobra norādīja Izraēlas Ārlietu ministrija, "Hamās" grupējuma uzbrukumi ir "smagākais civiliedzīvotāju slaktiņš Izraēlas vēsturē".

Vairāk par teroristu grupējuma veiktajiem noziegumiem var lasīt šeit.

Kopš tā laika Izraēla jau vairāku mēnešu garumā īsteno militāro operāciju Gazas joslā. Tā ietver arī plašu bombardēšanas kampaņu.

Kā pērn decembrī rakstīja medijs "The Guardian", bojā gājušo palestīniešu skaits tobrīd sasniedzis 20 000.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!