Foto: Rīgas dome

Trešdien Rīgas domes vadība godināja rīdzinieci Sanitu Kacubu, kura aizvadītā gada nogalē nepalika vienaldzīga un palīdzēja atgūt ļaundaru nolauzto taktilā Brīvības pieminekļa obelisku, "Delfi" informēja domē.

Rīgas mērs Vilnis Ķirsis (JV) pateicās rīdziniecei par modrību, aktīvu līdzdarbošanos un pilsonisku apziņu, kas palīdzēja saglabāt pieminekļa obelisku, norādot, ka šāda rīcība var kalpot par piemēru ikvienam Latvijas un Rīgas patriotam.

Amatpersonas Kacubai arī pasniedza Rīgas domes Pateicības rakstu, piemiņas monētu un citas dāvanas.

Jau ziņots, ka pagājušā gada nogalē trīs ļaundari nolauza taktilā Brīvības pieminekļa obelisku un ar to devās projām. Viņus apturēja Kacuba, atņemot nolauzto pieminekļa daļu. Īsi pēc tam policija nozieguma pastrādātājus aizturēja.

Izmeklēšanā noskaidrojās, ka viens no aizturētajiem iepriekš ir vairākkārtīgi sodīts un tikai nesen iznācis brīvībā pēc kārtējā apcietinājuma.

RPP publiskoja video sociālajos tīklos un aicināja šo sievieti atsaukties, lai varētu izteikt pateicību par atbildīgo rīcību. Pēc kāda laika sieviete tika sameklēta un tagad Rīgas domes vadība viņai izteica pateicību par atbildīgo rīcību.

Taktilo objektu "Brīvības piemineklis neredzīgiem cilvēkiem" izveidoja "Fonds Nāc līdzās!" sadarbībā ar tēlnieku Ivaru Miķelsonu un arhitekti Ilzi Rukmani-Poču. Objekts izveidots par līdzcilvēku ziedojumiem.

Uz taktilā objekta pamatnes ir QR kods, kuru noskenējot, var iegūt pilnu informāciju par Brīvības pieminekli latviešu un angļu valodās, kas būtiski gan valsts iedzīvotājiem, gan tūristiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!