Foto: Shutterstock

Uzņēmuma "Rīgas meži" briežu dārza dzīvniekus pakāpeniski transportē uz briežu audzētavu Vidzemē, bet nākotnē dārza vietā taps vides izglītības centrs, turklāt koki netiks izcirsti, ceturtdien vēsta Latvijas Radio.

Iepriekš jau rakstīts, ka pērn plašu rezonansi sabiedrībā un nerimstošas diskusijas sociālajos medijos raisīja "Rīgas mežu" izsludinātā medību tiesību izsole, kas paredzēja vairāk nekā 40 staltbriežu piebarošanu un pēc tam nogalināšanu. Ganāmpulka, kas jau teju 10 gadus dzīvoja noslēgtā dārzā Tīnūžu pagastā, tālākais liktenis tobrīd vēl nebija zināms.

Latvijas Radio ceturtdien vēsta, ka ap 50 dzīvnieku lielā ganāmpulka vērtība patlaban ir apmēram 7000 eiro, bet briežu uzturēšana izmaksājusi 40 000 eiro gadā.

Pašvaldības uzņēmums jau ilgstoši meklējis risinājumu dārza slēgšanai.

Kā raksta "lsm.lv", pret to gan joprojām iebilst Ogres iedzīvotāju grupa, kas uzskata, ka lēmums atbrīvoties no briežiem ir pretrunā ar videi draudzīgu saimniekošanu un sabiedrība nav pietiekami iesaistīta lēmuma pieņemšanā.

"Rīgas mežu" staltbriežu dārzs atrodas Ogres novada Tīnūžu pagastā aiz augstiem vārtiem iežogotā 100 hektāru meža teritorijā.

No kopumā 48 staltbriežiem patlaban lielākā daļa dzīvnieku pārdoti un nogādāti jaunajam īpašniekam. Pašvaldības uzņēmuma pārstāve Ieva Bērziņa stāstījusi, ka dārzā vēl palikuši briežu buļļi, kurus šobrīd transportēt varētu būt bīstami, tādēļ uz jauno mājvietu tos pārvedīs pavasarī.

"Gaidām, kad buļļi nometīs ragus. Tas notiks martā, un tad skatīsimies, kā tālāk varam rīkot šo briežu pārvietošanu," Latvijas Radio izteikusies Bērziņa.

Bērziņa atzinusi, ka briežu dārza izveide konkrētajā vietā esot bijusi kļūda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!