Starptautiskais pilsētplānošanas plenērs, kas šonedēļ risinās Jūrmalā, vieš bažas par pašvaldības patiesajiem nodomiem attiecībā uz Pasaku mājas "Undīne" apsaimniekotās teritorijas nākotni. Pilsētas plānos šī vieta ir nodēvēta par darījuma un sabiedrisko iestāžu teritoriju, ceturtdien raksta “Neatkarīgā Rīta Avīze”.
NRA atgādina, ka Dubultos, pašā kūrortpilsētas centrā, starp Lielupi un jūru esošā trīs hektārus lielā zemesgabala tirgus vērtība ir īpaši liela. Jau deviņus gadus šajā pilsētai piederošajā teritorijā, pateicoties Jūrmalas domes labvēlībai, darbojas sabiedriskā organizācija Zaļais ordenis – pasaku māja "Undīne".

Jūrmalas galvenā arhitekte Inese Aizstrauta laikrakstam atzinusi, ka komerciāli motivētu piedāvājumu bijis daudz – vairāk gan mutisku priekšlikumu līmenī. Lai politiķi pieņemtu pareizāko lēmumu, šonedēļ noorganizēts starptautisks plenērs. Līdz pirmdienai arhitektiem uz planšetēm izliks vīzijas par pilsētas centrālā laukuma nākotni.

Savukārt Zaļā ordeņa saimnieki uztraucas, ka viņiem šajās iecerēs vieta neatradīsies, jo dziedāšana, māla mīcīšana un dabas taku veidošana atšķirībā no viesnīcas, atpūtas kompleksa vai konferenču centra apsaimniekošanas nekad nebūs peļņu nesoša nodarbe. "Kārtējais solis, kas vērsts uz atbrīvošanos no mums," secina pasaku mājas projektu vadītāja Ieva Jātniece.

Sabiedriskās organizācijas pārstāvji plenērā nav pieaicināti, neraugoties uz to, ka izstrādājuši savu attīstības vīziju – projektu dabas un mitoloģijas parkam Pūķu zeme. Viņi ir pārliecināti, ka plenēra dalībniekiem par Zaļo ordeni un tā idejām nav informācijas. Jūrmalas dome solīja ar reālo situāciju arhitektus iepazīstināt šodien.

Zaļais ordenis – pasaku māja "Undīne" rīko netradicionālas mūzikas, priekšlasījumu, dzejas vakarus, talkas, koncertus un citus pasākumus, kuri sava nekomerciālā mērķa dēļ kļuvuši par retu dārgumu. Zaļais ordenis atbalsta visas radošās, nekomerciālās idejas, ko realizē no visu veidu apreibinošām vielām brīvā vidē un nav saistītas ar reliģisko un politisko propagandu. Visos “Undīnes” rīkotajos pasākumos maksa par dalību arī ir īpaša – degoša svece, kas simbolizē šīs organizācijas būtību, atgādina NRA.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!