Foto: Shutterstock

Gada gaišāko svētku svinēšanā liela nozīme ir paaudzēs lolotām tradīcijām – gan ģimenes kopā sanākšanai, gan dāvanām, gan klasiskai svētku maltītei, tā par savām ģimenes svētku tradīcijām dalījās māksliniece Gundega Dūduma, Rīgas Tūrisma attīstības biroja valdes locekle Vita Jermoloviča un aktieris Andris Bulis.

Mākslinieces Gundegas Dūdumas ģimenē sena gadu mijas tradīcija ir karpas galerta gatavošana. "Tā darīja mana mamma, tā darīja mana vecmāmiņa, domāju to iemācīt arī savām meitām," atzīst māksliniece. Viņa ievērojusi, ka tajos gados, kad tuviniekiem un draugiem sadāvinātas zvīņas, cilvēkiem patiesi uzlabojusies finanšu situācija.

Mazie speķa rausīši, pašu darināts karstvīns, krāsnī cepti kartupeļi, šķovēti kāposti ar medu un ķimenēm, cepetis, rasols, kuram noteikti pievienoti āboli, un kā punktiņš uz ''i'' ir deserts – brūkleņu ķīselis ar putukrējumu. Tik bagātīgi klātu galdu Ziemassvētkos sarūpē Vita Jermoloviča. "Tās ir mūsu ģimenes tradīcijas un mēs tās nevēlamies mainīt. Ir ļoti, ļoti svarīgi uzturēt piederību ģimenei un tās tradīcijām. Mūsu mājās tās ir gan klasisks Ziemassvētku galds, gan apdāvināšanās, gan kopīgs gājiens uz baznīcu," saka Jermoloviča.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!