Kulfi – tas ir burvīgs indiešu saldējums, ar ļoti bagātīgu garšu, ko piešķir augļi un rieksti. Šis deserts pie mums ir mazpazīstams, taču viegli pagatavojams un pieder pie tiem ēdieniem, kurus gribas baudīt vēl un vēl!
Sastāvs:
  • 10 tases pilnpiena (~2,3 l)
  • 0,5 tases cukura (6-8 ēd.k.)
  • 1 tase (13-16 ēd.k.) mandeļu pārslu
  • 1 tase rīvētu pistāciju
  • 2 gatavi banāni (nomizoti un smalki sakapāti)
  • 6 rupji samaltas kardamona sēklas
  • 3 ēd.k. rožūdens (to var atrast lielveikalu delikatešu nodaļās vai garšvielu veikalos)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!