Kulfi – tas ir burvīgs indiešu saldējums, ar ļoti bagātīgu garšu, ko piešķir augļi un rieksti. Šis deserts pie mums ir mazpazīstams, taču viegli pagatavojams un pieder pie tiem ēdieniem, kurus gribas baudīt vēl un vēl!
Sastāvs:
  • 10 tases pilnpiena (~2,3 l)
  • 0,5 tases cukura (6-8 ēd.k.)
  • 1 tase (13-16 ēd.k.) mandeļu pārslu
  • 1 tase rīvētu pistāciju
  • 2 gatavi banāni (nomizoti un smalki sakapāti)
  • 6 rupji samaltas kardamona sēklas
  • 3 ēd.k. rožūdens (to var atrast lielveikalu delikatešu nodaļās vai garšvielu veikalos)

Pagatavošana:

Ielej pienu dziļā katlā un uzvāri. Tad pievieno cukuru, mandeles un pistācijas un vāri uz lēnas uguns, kamēr piena apjoms samazinās uz pusi. Nocel katlu no uguns un pievieno banānus un kardamonu un atstāj, lai atdziest. Kad tas ir pietiekami atdzisis, ielej to saldēšanai paredzētā plastmasas maisiņā un ievieto saldētavā. Apmēram stundas laikā saldējumam vajadzētu būt gatavam. Ņem vērā, ka tas ir cietāks par parasto saldējumu un tev tas būs jāsagriež atbilstošās porcijās.

Pirms pasniegšanas saldējumu apsmidzini ar rožūdeni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!