Sastāvdaļas:
  • 200 g ķirbju
  • 2 glāzes piena
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • 1-2 tējkarotes cietes
  • pusglāze dateļu
  • ķirbju sēkliņas
  • Pagatavošana (laiks: 25 minūtes)

    Ķirbja mīkstumu nelielā ūdens daudzumā izvāra un izberž caur sietu. Liek karstā pienā, pievieno cukuru, sasmalcinātas dateles, uzvāra, tad iemaisa aukstā pienā atšķaidītu cieti un uzkarsē līdz vārīšanai, noņem no uguns un atdzesē.

    Ja ķīselis ir vidēji biezs, to var rotāt ar putukrējumu. Biezo ķīseli pasniedz ar pienu. Pārkaisa ar ķirbju sēkliņām. LABU APETĪTI!

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!