Foto: Sanja Gjenero
Šokolāde ir viens no tiem produktiem, kas līdzīgi vīnam nemitīgi atrodas uzmanības degpunktā, jo regulāri tiek publicēti vairāk vai mazāk pozitīvi pētījumu rezultāti par ietekmi uz veselību, izskatu, noskaņojumu utt. Taču vēl nekad iepriekš nav veltīts tik daudz uzmanības tieši kakao daudzumam šokolādē.
Ja agrāk bija iespējams izvēlēties, lielos vilcienos ņemot, pilnpiena, riekstu vai tumšo šokolādi, tad tagad piedāvājums ir tik plašs, ka reizēm nevar saprast, ko likt iepirkumu groziņā un ko atstāt veikala plauktā.

Pēdējā laikā piedāvājuma daudzveidības ziņā izceļas rūgtā šokolāde ar augstu kakao saturu. Tā dēvētajās pusrūgtajās un rūgtajās šokolādēs jābūt vismaz 50 % kakao, taču šokolādes gardēžiem pieci procenti turp vai šurp nozīmē milzīgu atšķirību. Patiešām – ja ļoti koncentrēti izgaršo dažādas šokolādes šķirnes, tad atšķirību sajūt pat vienkāršs šokolādes ēdājs, par profesionāli nemaz nerunājot. Vēl jo interesantākas izjūtas rodas, ka šokolādi bauda kopā ar atbilstošu sarkanvīnu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!