Mēs esam sameklējuši dažas lieliskas receptes un brokastu noformējuma idejas, kas sniedzas no sevišķi veselīgiem ēdieniem līdz gastronomiskām izvirtībām, kā arī brokastu maltītes tām māmiņām, kurām vienmēr jāsteidzas... Lai Mātes diena sākas ar smaidu!
Mātes dienas brokastu idejas māmiņām, kuras vienmēr steidzas
Idejas veselīgām brokastīm
Augļu kokteilis
(Recepte vienai porcijai)
(Pievērs uzmanību: banāns garantē labu rezultātu. Ja izvēlies pievienot svaigu ananāsu, izmanto tikai mazu gabaliņu, lai kokteilis nesanāktu pārāk skābs.)
Saulespuķu sēkliņas, riekstu un arī auzas (ja tās nav mērcētas) smalki samal dzirnaviņās. Maisījumu kopā ar augļiem ievieto blenderī un sajauc, kamēr rodas vēlamais kokteilis. Ja auzas nav izmērcētas, pievieno kokteilim apmēram 1/4 krūzi (60ml) ūdens, lai panāktu vēlamo konsistenci. Nepadari to pārāk ūdeņainu, bet tam nav jābūt arī nepatīkami biezam.
Pasniedz uzreiz.
Mājās gatavots musli
(Recepte 1 porcijai)
Ieliec visas sastāvdaļas dziļajā šķīvī un pasniedz ar biezu dabisko jogurtu un medu.
Banānu un kanēļa mufini
(Recepte 12 mufinu pagatavošanai)
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C. Ietauko 12 mufinu cepamo pannu. Sajauc blenderī eļļu, banānus un cukuru. Visas atlikušās sastāvdaļas ievieto lielā putojamā traukā, pievieno banānu mikstūru un samiksē. Gatavo masu ielej mufinu pannā un cep 45 minūtes, kamēr kļūst zeltaini brūns. Izņem ārā un noliek uz stiepļu režģa, kamēr atdziest. Pasniedz siltu ar sviestu, medu vai ievārījumu.
Idejas karalisku brokastu pagatavošanai
Omlete ar lapu sinepēm un Parmas sieru
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220°C. Iesit olas lielā putojamā traukā. Pievieno pienu, krējumu un garšvielas un viegli sakul. Lielā čuguna vai nepiedegošā pannā, karsējot uz vidējas uguns, izkausē sviestu (neļauj tam piedegt!), tad pievieno rukolas lapas (lapu sinepes) un cep pusminūti.
Uzlej uz pannas olu kulteni un cep 1 minūti. Samazini karstumu un cep vēl 1 minūti.
Pārkaisi omletei sieru. Turpini cept, kamēr gandrīz gatavs. Iecel pannu cepeškrāsnī, lai vēl dažas minūtes pakarst.
Dekorē ar dažām sinepju lapām. Pasniedz tūlīt.
Ceptas paprikas biezenis
Apcep sarkano papriku cepeškrāsnī 200°C apmēram 15 minūtes, kamēr miza ieplaisā. Iecel papriku plastmasas maisiņā un paturi noslēgtu apmēram 10 minūtes. Izņem papriku no maisiņa, tad nomizo un izņem sēklas.
Notīrīto papriku ieliek blenderī kopā ar ķiplokiem, olīveļļu un sajauc biezenī. Pievieno kausēto sieru, garšvielas un kuļ biezeni, kamēr tas ir viendabīgs.
Franču grauzdiņi ar šķiņķi un kļavu sīrupu
(Recepte paredzēta 2 porcijām)
Saputo olas kopā ar garšvielām. Uzlej uz liela šķīvja. Iemērc maizes šķēles no abām pusēm, kamēr tās ir uzsūkušas olu. Uzsilda sviestu cepešpannā, pievieno maizi un cep, kamēr tā kļūst zeltaini brūna no abām pusēm.
Pasniedz ar cepto šķiņķi un kļavas sīrupu, ko pārlej pār grauzdiņu un šķiņķi.
P.S. Neaizmirsti, ka šajā dienā mammai nevajadzētu mazgāt traukus!