Žāvēšanai savāktās ogas ieteicams nomazgāt un žāvēt 60-70 grādu karstā cepeškrāsnī.
Ievārījumu var gatavot dažādi. Piemēram, 1400 g pīlādžu, 600 g ābolu, divus kilogramus cukura, kā arī divas vaniļas standziņas. Ogas jānomazgā, āboli jānomizo un jāsagriež mazos gabaliņos. Visas sastāvdaļas liek katlā un vāra, ik pa laikam noputojot. Kad ābolu gabaliņi kļūst caurspīdīgi, ievārījums ir gatavs. Burkas labāk aizvākot ar metāla vākiem.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit