Pīlādžogas. Foto: Irina Naumets
Atbilde uz šo jautājumu ir vienkārša: visu. Tās var žāvēt, saldēt, no tām var gatavot ievārījumus, sulas, želejas, vīnu. Košās dabas veltes var izmantot floristikā vai atstāt kokā, lai putniem būtu, ko mieloties. Daudziem nepatīk ogu rūgtenā garša, taču tā samazinās pēc salnām, kā arī ogas sasaldējot.

Žāvēšanai savāktās ogas ieteicams nomazgāt un žāvēt 60-70 grādu karstā cepeškrāsnī.

Ievārījumu var gatavot dažādi. Piemēram, 1400 g pīlādžu, 600 g ābolu, divus kilogramus cukura, kā arī divas vaniļas standziņas. Ogas jānomazgā, āboli jānomizo un jāsagriež mazos gabaliņos. Visas sastāvdaļas liek katlā un vāra, ik pa laikam noputojot. Kad ābolu gabaliņi kļūst caurspīdīgi, ievārījums ir gatavs. Burkas labāk aizvākot ar metāla vākiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!