kartupelu kuka
Foto: ČetrasSezonas.lv
Sulīga un aromātiska kartupeļu kūka. Vari izcept arī maziņas, mafinu formās vai garenajā kēksa formā un pasniegt siltu, sagrieztu šķēlēs. Ja vien iespējams, izmanto vītinātu itāļu, spāņu vai franču desiņu, bet, ja esi liels žāvētas gaļas mīļotājs, tad vari pievienot arī to.

Sastāvdaļas:

  • 500 g kartupeļu, nomizoti, sagriezti 4-6 daļās
  • 120 g sviesta
  • 25 g sinepju
  • 15 g ķiploka, izspiests caur ķiplokspiedi
  • 15 g kaperu
  • 3 nelieli timiāna zariņi
  • 2 olas
  • 240 ml piena
  • 30 g augstākā labuma kviešu miltu
  • 45 g siera, „Monterigo" vai „Grana Padano", smalki sarīvēts
  • 30 g vītinātas salami desas, sagriezta mazos kubiņos

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!