Labības produkti un dārzeņi
Vissvarīgākais un visplašāk lietotais produkts visos laikos bijusi maize - galvenais uztura līdzeklis. Maizi cepa lielos klaipos no smalki maltiem miltiem. Par to īpaši rūpējās, tāpēc turīgākās mājās bīdelēja kviešus. Bīdelētu maizi cepa tālam ceļam, līdzņemšanai. Ja trūka rudzu, miežu un kviešu, maizes cepšanai izmantoja auzas. Taču auzu maize nav bijusi iecienīta. Tāds pats nabadzības apliecinājums bijusi griķu maize.
No miežiem un griķiem gatavoja putraimus. Griķus kopā ar kazas pienu uzskatīja par veselīgu ēdienu, bet griķu miltus izmantoja karašu un plāceņu pagatavošanai.
No dārzeņiem visvairāk uzturā izmantoti kāposti un rutki sava vitamīnu satura dēļ, mazāk norādes dainās ir atrodamas par burkāniem, kāļiem, sīpoliem un mārrutkiem. Plaši bijušas izplatītas sinepes, tās audzētas kā druvas augs.