kartupeli
Foto: ČetrasSezonas.lv
Nekas nevar būt vienkāršāks, aromātiskāks un vieglāks kā krāsnī cepti kartupeļi ar timiānu.

Sastāvdaļas:

  • 1kg kartupeļu, nomizoti, sagriezti 8 daļās
  •  4 lieli timiāna zariņi, lapiņas noņemtas no kātiem
  • 1 tējk. rupjās jūras sāls
  • nedaudz svaigi maltu piparu
  • 2 ēd.k. olīveļļas
  • 1 ķiploks, daiviņas atdalītas

Pagatavošana:

  1. Uzkarsē krāsni 210 grādus karstu.
  2. Cepeškrāsns pannā ielej eļļu, ieber kartupeļus un visu kārtīgi samaisi, lai kartupeļi pilnībā pārklājas ar eļļu. Uzber virsū timiānu, sāli un piparus, ķiplokus. Kartupeļi nedrīkst būt vairākās kārtās, bet gan vienā, kas nodrošina to kraukšķīgumu. Ja tie ir vairākās kārtās, tad tie sāk sautēties, nevis apcepties.
  3. Liec cepties krāsns vidējā līmenī, līdz kartupeļi zeltaini, aptuveni 30 minūtes. Cepšanās laikā centies nemaisīt vairāk kā 2 reizes. Ja maisot redzi, ka kartupeļi pannai pielipuši, pacep vēl kādas 5 minūtes un centies rūpīgi apmaisīt.
  4. Kad izņem ārā, ļauj pastāvēt 2 minūtes un tad pasniedz vai nu ar pīli vai jēru.
Lai garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!