Sastāvdaļas:
- 1kg kartupeļu, nomizoti, sagriezti 8 daļās
- 4 lieli timiāna zariņi, lapiņas noņemtas no kātiem
- 1 tējk. rupjās jūras sāls
- nedaudz svaigi maltu piparu
- 2 ēd.k. olīveļļas
- 1 ķiploks, daiviņas atdalītas
Pagatavošana:
- Uzkarsē krāsni 210 grādus karstu.
- Cepeškrāsns pannā ielej eļļu, ieber kartupeļus un visu kārtīgi samaisi, lai kartupeļi pilnībā pārklājas ar eļļu. Uzber virsū timiānu, sāli un piparus, ķiplokus. Kartupeļi nedrīkst būt vairākās kārtās, bet gan vienā, kas nodrošina to kraukšķīgumu. Ja tie ir vairākās kārtās, tad tie sāk sautēties, nevis apcepties.
- Liec cepties krāsns vidējā līmenī, līdz kartupeļi zeltaini, aptuveni 30 minūtes. Cepšanās laikā centies nemaisīt vairāk kā 2 reizes. Ja maisot redzi, ka kartupeļi pannai pielipuši, pacep vēl kādas 5 minūtes un centies rūpīgi apmaisīt.
- Kad izņem ārā, ļauj pastāvēt 2 minūtes un tad pasniedz vai nu ar pīli vai jēru.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit