Sastāvdaļas;
pamatnei:
- 120 g sviesta, istabas temperatūrā
- 100 g dabīgā cukura
- 3 olas
- 110 g mandeļu miltu
- 45 g bezglutēna auzu miltu
- 1 tējk. cepamā pulvera
- vaniļas ekstrakts
pildījumam:
- 400 g nomizotu rabarberu, sagriezti
- 50 g cukura
virskārtai:
- 60 ml sula no rabarberiem
- 50 g cukura
- 100 g mandeļu miltu
Rezultāts:
- 1 kūka
Pagatavošana:
- Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. Ietauko ar sviestu kūkas formu 23 cm diametrā. Izbārsti ar mandeļu miltiem un nedaudz cukura. Izlīdzini gan pa pamatni, gan pa malām un lieko izber.
- Sajauc rabarberus ar cukuru, lai atsulojas.
- Saputo sviestu ar cukuru, apmēram 3-5 minūtes, līdz masa ir gaisīgāka. Pievieno olas un atkal saputo, kādas 2 minūtes.
- Tad pievieno mandeļu un auzu miltus, cepamo pulveri, vaniļas ekstraktu un nedaudz sāls. Samaisi.
- Liec mīklu pannā un ar karoti nolīdzini, bet malās ieveido augstāku kārtu. Vidus daļā saber rabarberus. Kad ņem rabarberus, nospied tiem lieko šķidrumu, bet šķidrumu nelej ārā, to izmantosi virskārtai.
- Cep 20 minūtes, tad uzliec virskārtu un cep vēl 15 minūtes.
- Virskārta. Sajauc 60 ml no izveidojušās rabarberu sulas ar mandeļu miltiem un cukuru.
Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit