Foto: ČetrasSezonas.lv
Šīs kūkas pamatā ir diezgan daudz mandeļu miltu, kas varbūt to padara par nedaudz ekskluzīvu, bet ne tiem, kuriem ir alerģija pret miltiem, kas satur glutēnu, un kuriem kūkas parasti iet gar degunu. Bet tiem, kuriem alerģijas nav, kūka garšos tikpat daudz, jo mandeļu sulīgums un saldenums kopā ar skābenajiem rabarberiem ir kā roka ar cimdu.

Sastāvdaļas;

pamatnei:

  • 120 g sviesta, istabas temperatūrā
  • 100 g dabīgā cukura
  • 3 olas
  • 110 g mandeļu miltu
  • 45 g bezglutēna auzu miltu
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • vaniļas ekstrakts

pildījumam:

  • 400 g nomizotu rabarberu, sagriezti
  • 50 g cukura

virskārtai:

  • 60 ml sula no rabarberiem
  • 50 g cukura
  • 100 g mandeļu miltu

Rezultāts:

  • 1 kūka

Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. Ietauko ar sviestu kūkas formu 23 cm diametrā. Izbārsti ar mandeļu miltiem un nedaudz cukura. Izlīdzini gan pa pamatni, gan pa malām un lieko izber.
  2. Sajauc rabarberus ar cukuru, lai atsulojas.
  3. Saputo sviestu ar cukuru, apmēram 3-5 minūtes, līdz masa ir gaisīgāka. Pievieno olas un atkal saputo, kādas 2 minūtes.
  4. Tad pievieno mandeļu un auzu miltus, cepamo pulveri, vaniļas ekstraktu un nedaudz sāls. Samaisi.
  5. Liec mīklu pannā un ar karoti nolīdzini, bet malās ieveido augstāku kārtu. Vidus daļā saber rabarberus. Kad ņem rabarberus, nospied tiem lieko šķidrumu, bet šķidrumu nelej ārā, to izmantosi virskārtai.
  6. Cep 20 minūtes, tad uzliec virskārtu un cep vēl 15 minūtes.
  7. Virskārta. Sajauc 60 ml no izveidojušās rabarberu sulas ar mandeļu miltiem un cukuru.

Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!