gaspačo
Foto: ČetrasSezonas.lv
Kas gan ir vasaras sākums bez sparģeļiem un kas gan ir vasara bez laba un svaiga gaspačo? Bet kāpēc tos vēl vēlā pavasarī un vasaras sākumā neapvienot vienā ēdienā, lai iegūtu jaunu un daudz interesantāku garšu? Pamēģini un svini vasaru katru dienu.

Pagatavošana:

Smalki sakapā (mazos kubiņos) zaļo un dzelteno papriku, sparģeļus, gurķi un seleriju. Smalki sakapā arī sīpolu. Smalki sakapā divas ķiploka daiviņas.

Pirms tomātu griešanas tajos augšējā daļā iegriez mizā krustu un aplej ar vārošu ūdeni, lai būtu vieglāk atbrīvoties no mizas. Nomizo tomātus un arī sagriez kubiņos. Visu sulu, kas no tomātiem iztek griešanas laikā, centies saglabāt.

Kad viss sakapāts, pieliec klāt 4-6 ēdamkarotes olīveļļas, visu samaisi un liec ledusskapī uz 1 stundu, lai ievelkas.

Pasniedzot zupas šķīvī uzber sakapātu cieti vārītu olu un zaļos lociņus.

Ja liekas, ka zupa sanākusi par biezu, tad pievieno vēl olīveļļu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!