Sastāvdaļas:
- 750 g iztīrītu gaišo plūmju
- 600 g iztīrītu tumši zilo plūmju
- 7 plūmju kauliņi
- 150 g rozīņu
- 60 g dateļu bez kauliņiem
- 20 g plūmju bez kauliņiem
- 1 čili pāksts, sadalīta 3 daļās
- 5 vidējas ķiploka daivas bez mizas
- 1 vidējs sīpols, nomizots, sadalīts četrās daļās
- 30 ml sarkanvīna etiķa
- 180 g tumšā muskavado cukura
- ¼ tējk. Kajennas piparu
- 1 tējk. ingvera
- ½ tējk. smaržīgo piparu
- 4 rīvējieni muskatrieksta
Rezultāts:
3 x 250 ml
Pagatavošana:
- Liec pirmās deviņas sastāvdaļas katlā un ļauj uzvārīties. Vāri 40 minūtes. Atdzesē un sablenderē. Izberz caur sietu. Liec atpakaļ katlā.
- Pievieno cukuru, sarkanvīna etiķi, garšvielas un uz nelielas liesmas vāri, kamēr izkūst cukurs. Tad uzgriez lielu liesmu un vāri 30-40 minūtes, līdz ir sabiezējis līdz laba, bet šķidra kečupa konsistencei. Pildi burkās.
Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit