plumju kečups
Foto: ČetrasSezonas.lv
Viens no lieliskiem kečupa veidiem, kurš saderēs ar dažādiem Āzijas virtuves ēdieniem un cūkgaļas desiņām. Kad uzvārīts, to sāc lietot tikai pēc trīs mēnešiem.

Sastāvdaļas:

  • 750 g iztīrītu gaišo plūmju
  • 600 g iztīrītu tumši zilo plūmju
  • 7 plūmju kauliņi
  • 150 g rozīņu
  • 60 g dateļu bez kauliņiem
  • 20 g plūmju bez kauliņiem
  • 1 čili pāksts, sadalīta 3 daļās
  • 5 vidējas ķiploka daivas bez mizas
  • 1 vidējs sīpols, nomizots, sadalīts četrās daļās
  • 30 ml sarkanvīna etiķa
  • 180 g tumšā muskavado cukura
  • ¼ tējk. Kajennas piparu
  • 1 tējk. ingvera
  • ½ tējk. smaržīgo piparu
  • 4 rīvējieni muskatrieksta

Rezultāts:

3 x 250 ml

Pagatavošana:

  1. Liec pirmās deviņas sastāvdaļas katlā un ļauj uzvārīties. Vāri 40 minūtes. Atdzesē un sablenderē. Izberz caur sietu. Liec atpakaļ katlā.
  2. Pievieno cukuru, sarkanvīna etiķi, garšvielas un uz nelielas liesmas vāri, kamēr izkūst cukurs. Tad uzgriez lielu liesmu un vāri 30-40 minūtes, līdz ir sabiezējis līdz laba, bet šķidra kečupa konsistencei. Pildi burkās.
Pirms sāc vārīt ievārījumu, izmazgā burkas un vāciņus un liec burkas sterilizēt. Sakarsē krāsni 150 grādus karstu un liec iekšā burkas uz 15 minūtēm. Kad tuvojas želejas vārīšanās beigu laiks, katliņā uzvāri ūdeni un kādas 3 minūtes vāri arī burku vāciņus. Ja ievārījums vārās ilgāk nekā nepieciešamais sterilizācijas periods krāsnī, tad izslēdz krāsni un atstāj burkas krāsnī.

Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!