Ar šo dzērienu visu pasauli iepazīstinājis slavenais XX gadsimta vācu rakstnieks Ērihs Marija Remarks, gandrīz katrā viņa darbā grāmatas varonis mīlēja izdzert kādu mēriņu "sapņu dzēriena" – kalvadosa ("Triumfa arka"). Daudziem šis nosaukums ir dzirdēts, bet ne katrs zina, no kā un kur šo dzērienu ražo. Kalvadoss ir alkoholisks dzēriens, kas tiek ražots no āboliem jeb, precīzāk sakot, destilējot sidru, Normandijā (Francijas ziemeļrietumos). Kalvadoss, tāpat kā armanjaks, ilgu laiku atradās konjaka ēnā, tāpēc to pārsvarā lietoja paši normandieši. Par kalvadosu var saukt tikai tādu dzērienu, kas izgatavots Normandijas provincē. Nosaukumu "kalvadoss", tieši tāpat kā "šampanieti" vai "konjaku", var izmantot tikai gadījumos, kad dzērienam ir oriģināla izcelsme, bet citos reģionos un valstīs šos nosaukumus izmantot aizliegts.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit