tēja
Foto: ČetrasSezonas.lv
Kā stāstīts rakstā „Kā angļi iemīlējās tējā”, tējas laika tradīcija aizsākušās 19. gs. sākumā, pateicoties Lielbritānijas austrumu pilsētas Bedfordas hercogienei Annai. Tiek uzskatīts, ka tieši viņa izrādījusi vēlmi pēc nelielas tējas pauzes starp pusdienām un vakariņām. Šo tējas dzeršanu papildinājušas arī uzkodas – sāļie pīrāgi, sviestmaizes, cepumi un kūkas, no kurām daļa mūsdienās joprojām ir tikpat iecienītas kā pati tēja ar pienu. Lai arī tējas dzeršana ir ikdiena, svinīgākās pēcpusdienas tējas reizēs ikvienam ir iespēja sajusties kā aristokrātam un, ievērojot etiķeti, baudīt lielisku pēcpusdienu.

Tējas laika etiķete

Cienot tējas laika tradīciju, ir svarīgi ievērot attiecīgu etiķeti. Tējas laiks nav vienkārša tējas un uzkodu pagatavošana - tas ir laiks, kad briti pēc labākajām tradīcijām ievēro gadsimtiem izstrādātas pieklājības normas un uzvedību. Protams, mūsdienās reti kurš ikdienas tējas dzeršanai uzvelk glītāko kleitu un pasniedz tēju labākajā porcelāna servīzē, tomēr, ja tējas dzeršanu apvieno ar viesībām, šīs lietas būs ne tikai pieklājīgas, bet pat vēlamas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!