Sastāvdaļas:
- 230 g žāvētu dateļu pusīšu, bez kauliņiem
- 180 ml verdoša ūdens
- ½ ēd.k. sodas
- 200 g sviests, istabas temperatūrā
- 150 g brūnā Demeraras cukura
- 2 vidēji lielas olas
- 120 ml salda krējuma
- 20 g svaigas ingvera saknes, nomizota
- 200 g augstākā labuma kviešu miltu
- 1 tējk. cepamā pulvera
- ½ tējk. kanēļa
- 1 apelsīna miziņa
- ½ apelsīna sula
- 100 g valriekstu, rupji sakapāti
Pagatavošana:
- Dateles sagriez plānās, gareniskās šķēlītēs. Tās liec bļodā, pievieno sodu, 20 g sviestu un pārlej ar verdošu ūdeni. Samaisi un bļodu liec malā, un ļauj pastāvēt 1 stundu.
- Sakarsē krāsni 190 grādus karstu. Ietauko ar sviestu kantainu formu, 24 x 28 cm.
- Bļodā liec atlikušo sviestu un cukuru un puto 3 minūtes, līdz masa gaisīga. Tad pievieno olas un vēl turpini putošanu 2 minūtes. Kad tas izdarīts, pievieno 60 ml salda krējuma un sarīvētu ingveru, iemaisi - tikai tik daudz, lai ir viendabīga masa.
- Citā bļodā sajauc miltus ar cepamo pulveri un kanēli. Pievieno miltus sviesta masai kopā ar datelēm (arī ūdeni). Visu samaisi, līdz izveidojas vienmērīga mīkla.
- Tad pievieno valriekstus, apelsīna miziņu un sulu. Samaisi.
- Kad tas izdarīts, pievieno atlikušo saldo krējumu un pēdējo reizi samaisi.
- Lej masu formā, pannu liec krāsnī, vidējā nodalījumā, augšas un apakšas režīmā. Cep apmēram 40 minūtes, līdz kociņš, iedurts kūkas centrā, izņemot ārā, ir tīrs.
- Izņem kūku no krāsns un atdzesē pannā līdz istabas temperatūrai.
Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit