Foto: Publicitātes foto
Šodien daudzās ģimenēs tiek atzīmēts 23.februāris. Neskatoties uz šo svētku militāro izcelsmi un padomju garu, pašlaik tie ieguvuši Vīriešu dienas statusu un ikvienam stiprā dzimuma pārstāvim ir patīkami šajā dienā saņemt apsveikumu no savām sievietēm.

Taču vīrietim, kā jau vīrietim - mīlestība iet caur vēderu! Taču, ja pēc vakariņām vēlaties arī kaisles pilnu nakti, jāatceras, ka ēdienam jābūt vieglam, lai enerģijas un spēka pietiek arī kam citam...

Tāpēc restorāna "Burkāns" šefpavārs Andris Rūmītis piedāvā trīs ēdienu receptes, ko šovakar varat pasniegt saviem vīriešiem. Ēdienos ir arī slepenās sastāvdaļas, ka ēdienu padarīs īpaši pievilcīgu. Piemēram, selerija brīnumainās spējas tiek daudzinātas jau izsens - to iekļauj potenci palielinošo un kaisli uzturošo balzamu un mikstūru sastāvā. Savukārt ķirbju sēklas jau gadsimtiem tiek izmantotas medicīnā un to eļļa satur vielas, kas paaugstina potenci un aktivizē organisma imūnsistēmu. Arī timiānam piemīt jūtas atmodinošs spēks.

Droši eksperimentējiet un ieprieciniet savus vīriešus!

Selerijas saknes plācenīši 4 porc.

Selerijas sakne            0,4kg

Krievijas siers              0,3kg

Olas                             3gb

Dilles                           0,02kg

Rīvmaize                     0,08kg

Eļļa                              0,1l

Pagatavošana

Selerijas sakni un sieru sarīvē uz rupjās rīves. Pievieno klāt rīvmaizi un sagrieztas dilles. Visu sajauc un veido plācenīšus. Plācenīšus apvārta miltos un apcep uz pannas, tad liek 180 grādu sakarsētā cepeškrāsnī un cep 10 min.

Pasniedz ar skābu krējumu, kurš sajaukts ar dillēm un citronpipariem

Sezonas sēņu pīrāgs ar ķirbju sēklām un parmazānu 1 porc.

Kārtainā mīkla                                                                         0,1kg

Sezonas sēnes (baravikas, gailenes, vai potabellas) 0,01kg

Sīpoli                                                                                       0,03kg

Baltvīns                                                                                   0,02l

Ķiploku sviests                                                                        0,03kg

Zaļumu mix                                                                             0,003kg

Salds krējums                                                                         0,1l

Ķirbju sēklas (grauzdētas)                                                      0,003kg

Parmazāns (plēksnes)                                                            0,02kg

Pesto                                                                                       0,03kg

Sāls, pipari pēc garšas

Ola mīklas pārsmērēšanai

Pagatavošana

Mīklu pārgriež uz pusēm. Vienu pusi sagriež četrās daļās un ar olu "pielīmē" pie kvadrāta malām, izveidojot groziņu. Mīklu cep 215 grādu sakarsētā cepeškrāsnī ~ 12. min. Ķiploku sviestā uz pannas apcep sīpolus un sēnes, tad pievieno garšvielas, vīnu un saldo krējumu. Izceptajā groziņā liek sēņu mērci, pa virsu zaļumus, parmazānu un ķirbju sēklas.

Apkārt lej pesto un pasniedz.

Līdakas fileja ar puķkāpostu biezeni, biešu pesto un timiāna mērci 4 porc.

Līdakas fileja                           0,6kg

Puķkāposti                              0,6kg

Salds krējums                         0,2l

Biešu pesto                             0,1kg

Milti                                          0,02

Olīveļļa                                    0,01l

Sāls, pipari pēc garšas

Pagatavošana

Puķkāpostus novāra saldajā krējumā ~ 15min. Un sablendarē.

Līdakas fileju apvārta miltos, apkaisa ar sāli un pipariem , apcep uz pannas, tad ievieto cepeškrāsnī un cep 180 grādos 8 min

Biešu pesto pagatavošana

Bietes sagriež kubiņos, izcep krāsnī, pievieno lazdu riekstus. Tad visu sablendarē ar olīveļļu. Eļļai jābūt nedaudz, lai pesto būtu biezs!

Timiāna mērces pagatavošana

Zivju buljonu vāra kopā ar saldo krējumu attiecībā 1:1 uz lēnas uguns ~ 30min, tad pievieno aukstu sviestu, timiāna lapiņas. Var nedaudz iebiezināt ar kukurūzas cieti!

Uz šķīvja liek puķkāpostu biezeni, līdaku. Pa virsu biešu pesto muciņu, apkārt lej timiāna mērci. Var ēdienu dekorēt ar laima daiviņu, kura apviļāta cukurā un apdedzināta!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!